Είκοσι γερουσιαστές, Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί, ανακοίνωσαν σήμερα Κυριακή ότι κατέληξαν σε συμφωνία για μέτρα που στοχεύουν στον περιορισμό της ανεξέλεγκτης ένοπλης βίας που μαστίζει τις ΗΠΑ.

«Σήμερα, ανακοινώνουμε μια λογική, δικομματική πρόταση για να προστατέψουμε τα παιδιά της Αμερικής, να διατηρήσουμε τα σχολεία μας ασφαλή και να μειώσουμε την απειλή βίας σε ολόκληρη τη χώρα μας», ανέφερε η ομάδα των 20 Γερουσιαστών.

Οι προτάσεις περιλαμβάνουν αυστηρότερους ελέγχους ιστορικού για αγοραστές όπλων κάτω των 21 ετών και αυξανόμενους πόρους για τις Πολιτείες ώστε να μην έχουν πρόσβαση σε όπλα άνθρωποι που είναι επικίνδυνοι για τους άλλους ή για τον εαυτό τους.

Ο Τζο Μπάιντεν χαιρέτισε αμέσως την πρόοδο που δεν αρκετή, αλλά είναι σημαντική, εκτιμώντας ότι το κείμενο μπορεί να είναι «το πιο σημαντικό για τον έλεγχο των όπλων που θα ψηφίσει στο Κογκρέσο εδώ και δεκαετίες».

Θυμίζουμε πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε ζητήσει πιο εκτεταμένα μέτρα μετά τα πρόσφατα αιματηρά ένοπλα επεισόδια, με χειρότερο το μακελειό σε δημοτικό σχολείο στο Τέξας, όπου έχασαν τη ζωή τους 19 παιδιά και δύο δάσκαλοι.