Οι φωτογράφοι βρίσκονται εκεί που πρέπει να για να «πιάσουν» με τον πλέον γλαφυρό τρόπο τα πιο σημαντικά γεγονότα που συνέβησαν την προηγούμενη εβδομάδα σε όλο τον κόσμο. Οι πιο αντιπροσωπευτικές εικόνες των τελευταίων ημερών έχουν κάποια βασικά συστατικά: Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, και πόνο. Ανεξάρτητα από τις πολλές δυσκολίες και προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε, όλα εκείνα δηλαδή που κάνουν τη ζωή μας να έχει κάποιο νόημα.

Το γεγονός ότι μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις είναι αποδεδειγμένο. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες. Σε αυτές συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Έτσι κατέγραψαν οι φωτογράφοι του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά μέρες.

Αθήνα, Ελλάδα: Ο Ζελένσκι μιλά στο κοινοβούλιο

Ο Ζελένσκι στη Βουλή

Το ελληνικό υπουργικό συμβούλιο και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χειροκροτούν καθώς ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στην οθόνη, ευχαριστεί μετά την ομιλία του στο ελληνικό κοινοβούλιο. Ο Ζελένσκι ζήτησε να σταλούν περισσότερα όπλα από τη Δύση στην Ουκρανία και να αυστηροποιηθούν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας, οι οποίες θα απαγορεύσουν σε όλες τις ρωσικές τράπεζες να δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό και θα αποκλείσουν τα ρωσικά εμπορικά πλοία από τα λιμάνια όλου του κόσμου.

Μπούκα, Ουκρανία: Δεν έχει τέλος η κτηνωδία

Ουκρανή κλαίει για τη σφαγή στη Μπούκα

Δεν έχουν τέλος οι εικόνες με τις φρικαλεότητες που φέρεται να διέπραξαν Ρώσοι στρατιώτες που αποχώρησαν από τη Μπούκα στον πόλεμο της Ουκρανίας. Δεκάδες πτώματα βρέθηκαν πεταμένα ή απανθρακωμένα στους δρόμους, ενώ άλλοι βρέθηκαν με σημάδια εκτέλεσης και δεμένα τα χέρια τους σε κελάρια, υπόγεια ακόμα και σε πηγάδια.

Πτώμα με δεμένα χέρια στη Μπούκα

Ο θρήνος των ανθρώπων που κατάφεραν να επιβιώσουν είναι ανείπωτος ενώ οι αρχές δεν έχουν καταφέρει να βρουν ακόμα όλες τις σωρούς των ανθρώπων που έχουν δολοφονηθεί.

Πτώματα σε σάκους στη Μπουκα

Κίεβο, Ουκρανία: Η αγάπη μέσα από τα χαλάσματα

Ζευγάρι Ουκρανών στρατιωτών παντρεύτηκε

Εκτός από τον όλεθρο υπάρχουν και οι ανθρώπινες στιγμές στον πόλεμο της Ουκρανίας. Όπως η τρυφερή εικόνα με τους 2 Ουκρανούς στρατιώτες την Αναστασία και τον Βιάτσεσλαβ μοιράζονται μια συγκινητική στιγμή πριν από τη γαμήλια τελετή τους σε πάρκο της πόλης στο Κίεβο.

Βίλνιους, Λιθουανία: Η κόκκινη λίμνη για τον Πούτιν

Ακτιβίστιρες στη Λιθουανία

Ακτιβίστριες ξαπλώνουν στο έδαφος για να συμβολίσουν τους ανθρώπους που σκοτώθηκαν στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια μιας παράστασης διαμαρτυρίας κατά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, κοντά σε μια λίμνη με κόκκινο χρώμα το οποίο συμβολίζει το αίμα μπροστά από τη ρωσική πρεσβεία στο Βίλνιους της Λιθουανίας. Ουκρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι τα πτώματα 410 αμάχων βρέθηκαν σε πόλεις της περιοχής του Κιέβου που ανακαταλήφθηκαν πρόσφατα από τις ουκρανικές δυνάμεις.

Μασσαλία, Γαλλία: Η μάχη του Βελοντρόμ

Ο Παγιέτ εκτελεί φάουλ με τον ΠΑΟΚ

Όταν έγινε η κλήρωση των προημιτελικών του Europa Conference League, όλοι αναγνώριζαν ότι η Μαρσέιγ είναι το φαβορί αλλά ο ΠΑΟΚ έχει ελπίδες πρόκρισης στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Κάτι που επιβεβαιώθηκε και μετά από τη μάχη του Βελοντρόμ μιας και το τελικό 2-1 αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά ενόψει της ρεβάνς στην Τούμπα.

Γκαουχάτι, Ινδία: Οι μυς και τα χρυσαφικά

Γυναίκα body builder

Μια γυναίκα body builder προετοιμάζεται στα παρασκήνια για να συμμετάσχει στο πρώτο εθνικό πρωτάθλημα Miss Saraighat Body Building Championship στο Γκαουχάτι, στο βορειοανατολικό κρατίδιο Aσσάμ της Ινδίας.

Λονδίνο, Αγγλία: Το βλέμμα στον πίνακα

Δημοπρασία πίνακα

Ένας υπάλληλος του Οίκου δημοπρασιών Christies κοιτάζει τον πίνακα του Vilhelm Hammershoi «An Interior with an Oval Mirror», λάδι σε καμβά, αριστερά, και τον πίνακα του Balthus, «Jeune fille a la fenetre» από τη συλλογή της Anne H. Bass στις πωλήσεις έργων τέχνης του 20ου και 21ου αιώνα τον Μάιο στο Λονδίνο. Ο πίνακας του Hammershoi εκτιμάται ότι θα πιάσει 1.500.000 – 2.500.000 δολάρια, και ο Balthus εκτιμάται σε 4.000.000 – 6.000.000 δολάρια.

Φίνιξ, ΗΠΑ: Τι «μικρό» αεροπλάνο και το ολόγιομο φεγγάρι

Ένα αεροπλάνο με φόντο το φεγγάρι

Πόσο «μικροί» φαινόμαστε μπροστά στη μαγεία της φύσης και του… φωτογραφικού φακού. Η κατάλληλη λήψη από την κατάλληλη γωνία μπορεί να προσφέρει ένα καθηλωτικό κλικ.

Ασουσιόν, Παραγουάη: Το βλέμμα που πετάει φλόγες

Πανηγυρισμός ποδοσφαιριστή

Ο Oscar Mendez της Independiente Medellin από την Κολομβία πανηγυρίζει με τους συμπαίκτες του αφού ο Adrian Arregui πέτυχε το 2ο γκολ της ομάδας του εναντίον της Guairena FC από την Παραγουάη κατά τη διάρκεια του αγώνα ποδοσφαίρου για το Copa Sudamericana στο στάδιο Defensores del Chaco στην Ασουνσιόν της Παραγουάης.

Φλόριντα, ΗΠΑ: Ο αγώνας δρόμου στη γέφυρα πάνω από το Αρχιπέλαγος

Δρομείς τρέχουν σε τεράστια γέφυρα

Σε αυτή την αεροφωτογραφία που παρέχεται από το Florida Keys News Bureau, ο ήλιος ανατέλλει πάνω από την υπερπόντια λεωφόρο Florida Keys Overseas Highway καθώς ένα σύνολο 1.500 δρομέων διαγωνίζονται στο Seven Mile Bridge Run της Φλόριντα. Η Holly Smith από το Μάραθον κέρδισε την κατηγορία γυναικών με χρόνο 43 λεπτά και 23 δευτερόλεπτα, ενώ ο Collin Wainwright από το Σπρίνγκφιλντ της Πενσιλβάνια, κατέκτησε τη γενική κατηγορία ανδρών σε 38:06.