«Στην αρχή της άνοιξης είναι πιθανό να είναι διαθέσιμο στην Ιταλία το εμβόλιο κατά του κορονοϊού για τα παιδιά μέχρι 5 ετών». Τη δήλωση αυτή έκανε ο πρόεδρος της επιτροπής επιστημόνων που συμβουλεύει την κυβέρνηση Ντράγκι, Φράνκο Λοκατέλι.

«Και σε αυτή την περίπτωση θα προβλέπονται δυο δόσεις με ακόμη μικρότερη δοσολογία. Η χορήγηση του εμβολίου ασφαλώς θα γίνει μόνον αφού δώσουν τη σχετική άδεια οι αρμόδιες ευρωπαϊκές και εθνικές αρχές», πρόσθεσε ο Λοκατέλι, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky Italia, σύμφωνα με ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Όσον αφορά την τέταρτη δόση των εμβολίων κατά του κορονοϊού, υπογράμμισε ότι «δεν πρέπει να την θεωρούμε δεδομένη, αλλά ούτε και να την αποκλείουμε» και ότι «οι σχετικές επιλογές θα γίνουν βάσει πολλών παραμέτρων, όπως της κατάστασης του ανοσοποιητικού συστήματος, αλλά και της ύπαρξης χρόνιων παθήσεων».

«Είναι σαφές ότι η συνολική κατάσταση βελτιώνεται, τα στοιχεία των ΜΕΘ και των νέων κρουσμάτων μας δείχνουν ότι ακολουθούμε την σωστή κατεύθυνση», τόνισε ο Φράνκο Λοκατέλι.