Στις 12 Μαΐου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών- Νοσοκόμων και μία εταιρεία online πωλήσεων στην Κίνα επέλεξε την ημέρα αυτή για να λανσάρει τη νέα κολεξιόν της που δεν αφορά πραγματικές νοσοκόμες αλλά εκείνες των… ανδρικών φαντασιώσεων: ρούχα και… εσώρουχα νοσοκόμων, δονητές και προφυλακτικά! Η διαφήμιση προκάλεσε θύελλα σχολίων και έντονες αντιδράσεις ειδικά στα social media.

Πολλοί χρήστες του ίντερνετ στην Κίνα τόνιζαν πως η παρουσίαση της συλλογής ρούχων και ερωτικών αξεσουάρ ήταν προκλητική και απωθητική ενώ η φωτογραφία που ανέβασε ένας γιατρός με την προσφορά της εταιρείας JD.com είχε περισσότερα από 12.000 «share».

«Δεν μας νοιάζει αν πουλάτε σέξι εσώρουχα, προσβάλλετε κάθε νοσοκόμα συνδέοντάς τις με τέτοια προϊόντα την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών και Νοσοκόμων», ανέφερε ο ίδιος γιατρός. «Απαιτούμε μια συγγνώμη από την εταιρεία».

Σύμφωνα με το CNN, η εταιρεία «κατέβασε» τη διαφήμισή της και απολογήθηκε για την «προσβλητική φύση της».

«Είχαμε μια διαφήμιση που ήταν κακόγουστη, αντίθετη με τις αξίες τις εταιρείας μας και εντελώς απαράδεκτη. Αναθεωρούμε τους μηχανισμούς εσωτερικού ελέγχου για να διασφαλίσουμε πως τέτοιου είδους περιστατικά δεν θα ξανασυμβούν στο μέλλον», ανέφερε η εταιρεία.