Ακόμα και οι καθηγητές πέφτουν θύματα bullying

Ο εκφοβισμός γίνεται και από γονείς


ΚΟΣΜΟΣ
14:15
02/04/2015
Ακόμα και οι καθηγητές πέφτουν θύματα bullying
loading

Το on line bullying που υφίστανται οι καθηγητές από γονείς, έχει διπλασιαστεί τον τελευταίο χρόνο λόγω της αύξησης της χρήσης των πλατφόρμων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Snapchat και το Instagram.

Όπως αναφέρει η Telegraph, (τα στοιχεία αφορούν στη Βρετανία), τον τελευταίο χρόνο, το 40% των εκπαιδευτικών δήλωσαν ότι έπεσαν θύματα εκφοβισμού στον κυβερνοχώρο από γονείς, σε σύγκριση με το 21% πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με νέα έρευνα. Οι απειλές που γίνονται από τους γονείς, αυξήθηκαν επίσης κατά 8%.

Οι περισσότερες «παρατηρήσεις», αφορούν σεξιστικά και ρατσιστικά ή ομοφοβικά σχόλια και γίνονται ανάλογα με την εμφάνιση ενός δασκάλου, την αρμοδιότητα ή το γενετήσιο προσανατολισμό.

Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι το 60% των εκπαιδευτικών αναφέρουν τα υποτιμητικά σχόλια που δημοσιεύονται στα κοινωνικά δίκτυα από τους γονείς και τους μαθητές, σε σύγκριση με το 21% της περσινής χρονιάς. Όπως τονίζει το ρεπορτάζ, οι γονείς χρησιμοποιούν χαρακτηρισμούς όπως «σκουπίδι», «σκύλα», «άχρηστε», «χοντρή αγελάδα»…

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει