Το κοινοβούλιο της Κίνας θα εξετάσει προς έγκριση το νομοσχέδιο για την τιμωρία των γονέων εάν τα μικρά παιδιά τους επιδεικνύουν «πολύ κακή συμπεριφορά» ή διαπράξουν εγκλήματα.

Στο σχέδιο του νόμου για την προαγωγή της οικογενειακής εκπαίδευσης, οι κηδεμόνες θα επιπλήττονται και θα διατάσσονται να περάσουν από προγράμματα καθοδήγησης της οικογενειακής εκπαίδευσης, εάν οι εισαγγελείς διαπιστώσουν πολύ κακή ή εγκληματική συμπεριφορά στα παιδιά που βρίσκονται υπό τη φροντίδα τους.

«Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τα παιδιά και για τους εφήβους να συμπεριφέρονται άσχημα και η έλλειψη ή η ακατάλληλη οικογενειακή εκπαίδευση είναι η κύρια αιτία γι’ αυτό», δήλωσε ο Zang Tiewei, εκπρόσωπος της Επιτροπής Νομοθετικών Υποθέσεων στο Εθνικό Λαϊκό Κογκρέσο (NPC).

Το σχέδιο νόμου για την προαγωγή της οικογενειακής εκπαίδευσης, το οποίο θα αναθεωρηθεί στη συνεδρίαση της μόνιμης επιτροπής NPC αυτήν την εβδομάδα, προτρέπει επίσης τους γονείς να κανονίζουν ελεύθερο χρόνο για τα παιδιά τους ώστε αυτά να ξεκουράζονται, να παίζουν και να ασκούνται.

Το Πεκίνο έχει ασκήσει ένα πιο ισχυρό… πατρικό χέρι φέτος, από την αντιμετώπιση του εθισμού των νέων στα διαδικτυακά παιχνίδια, που θεωρείται μια μορφή «πνευματικού οπίου», έως την καταστολή της «τυφλής» λατρείας των διασημοτήτων του Διαδικτύου.

Τους τελευταίους μήνες, το υπουργείο Παιδείας έχει περιορίσει τις ώρες παιχνιδιού για ανηλίκους, επιτρέποντάς τους να παίζουν διαδικτυακά παιχνίδια για μία ώρα μόνο την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή.

Επίσης, έχει περιορίσει τις εργασίες του σπιτιού και έχει απαγορεύσει τα φροντιστήρια μετά το σχολείο κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και των διακοπών, ανησυχώντας για το μεγάλο ακαδημαϊκό βάρος στα ήδη επιβαρυμένα από τα σχολικά προγράμματα και τα μαθήματα παιδιά.

Ταυτόχρονα, η Κίνα παροτρύνει τους νέους Κινέζους άνδρες να είναι λιγότερο «θηλυκοί» και πιο «άντρες».

Στην «Πρόταση για την πρόληψη της θηλυκοποίησης των ανδρών εφήβων» που εκδόθηκε τον Δεκέμβριο, το υπουργείο Παιδείας προέτρεψε τα σχολεία να προωθήσουν αθλήματα στην πανεπιστημιούπολη όπως το ποδόσφαιρο.