Ένας από τους άνδρες που θα μπορούσε να γίνει ο επόμενος καγκελάριος της Γερμανίας, δίπλωσε το ψηφοδέλτιο του λανθασμένα, αποκαλύπτοντας κατά λάθος στον κόσμο ποιον είχε ψηφίσει. Ο λόγος για τον Αρμίν Λάσετ.

Ο υποψήφιος καγκελάριος για την κεντροδεξιά Χριστιανική Δημοκρατία (CDU) της Άνγκελα Μέρκελ, Αρμίν Λασέτ, πυροδότησε μια διαμάχη της τελευταίας στιγμής στις εκλογές στη Γερμανία,.

Ο Λάσετ έπρεπε να διπλώσει το ψηφοδέλτιό του για να το ρίξει στην κάλπη, όμως το έκανε λάθος και έτσι φάνηκε στις κάμερες ποιο κόμμα ψήφισε.

«Το ψηφοδέλτιο του Λασέτ είναι έγκυρο»

Ο τρόπος με τον οποίο ψήφισε ο Λασέτ παραβίασε το σύστημα της μυστικής ψηφοφορίας, ωστόσο, Ομοσπονδιακός Αξιωματικός Επιστροφής ξεκαθάρισε πως πρόκειται για γνωστό πολιτικό, οπότε ήταν αναμενόμενο ότι θα ψηφίσει το κόμμα του.

Έτσι, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν έγινε λάθος λάθος και δεν υπήρξε καμία προσπάθεια να επηρεάσουν τις εκλογές.

Σημειώνεται πως στις 19:00 αναμένονται τα πρώτα αποτελέσματα από το κλείσιμο της κάλπης για να δούμε ποιος θα έχει το προβάδισμα για να πάρει τη σκυτάλη από την Μέρκελ στην Καγκελαρία.

Δείτε το βίντεο

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.