Δεν έχουν τέλος οι βιαιοπραγίες των Ταλιμπάν σε βάρος δημοσιογράφων, με τελευταίο θύμα έναν Αφγανό ρεπόρτερ. Στο βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες, ο δημοσιογράφος δέχεται επίθεση από τους Ταλιμπάν επειδή πήρε συνέντευξή από κάποια γυναίκα κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας στο Κανταχάρ για τον εκτοπισμό 3.000 οικογενειών από τα σπίτια τους.

Ο ρεπόρτερ του ραδιοφωνικού σταθμού Millat Zagh φαίνεται στο βίντεο να δέχεται επίθεση από κάποιον μαχητή των Ταλιμπάν ενώ βιντεοσκοπούσε μία συνέντευξη με μία γυναίκα που διαμαρτυρόταν καθώς οι Ταλιμπάν την διατάσσουν να εγκαταλείψει το σπίτι της. Η γυναίκα αυτή είναι μία από τους εκατοντάδες Αφγανούς που συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για την εντολή εκκένωσης που δόθηκε σε 3.000 οικογένειες, παρά το γεγονός ότι κάποιοι από αυτούς ζουν εκεί εδώ και δεκαετίες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, που επικαλείται ανώνυμη μαρτυρία «ο δημοσιογράφος μιλούσε σε μία γυναίκα όταν ένας άνδρας των Ταλιμπάν πήγε και άρχισε να τον χτυπάει». Ο Αφγανός δημοσιογράφος είχε πάρει σχετική άδεια αλλά αυτό δεν φαίνεται να αρκούσε για τους Ταλιμπάν. Ο μάρτυρας εξηγεί ότι η γυναίκα έλεγε στον δημοσιογράφο ότι δεν είχε καθόλου χρήματα και ότι εκείνη και τα παιδιά της δεν θα έχουν πού να πάνε μετά την έξωση.

Λέγεται επίσης ότι οι Ταλιμπάν πείστηκαν μετά τη διαμαρτυρία να επανεξετάσουν τις εξώσεις, που πρόκειται να εκτελεστούν σε τρεις ημέρες, λέγοντας στις οικογένειες να μην μετακινηθούν μέχρι να ληφθεί η τελική απόφαση.