Τα παραμύθια τον παρουσιάζουν συνήθως «αφρατούλη», με μεγάλη κοιλιά, αρκετές φορές λευκές μπούκλες να ξεπηδούν από τον σκούφο του και μακριά λευκή γενιάδα. Ο Άι Βασίλης όμως παίρνει μια κάπως διαφορετική μορφή χάρη στους επιστήμονες.

Την πρωτότυπη όψη του Αι Βασίλη θέλησαν να αναδημιουργήσουν επιστήμονες στη Σχολή Τέχνης και Σχεδίου του Liverpool John Moores University ‘s χρησιμοποιώντας 3D τεχνολογία. Το επεξεργάστηκαν και το κατάφεραν. Βέβαια η «διαδρομή» δεν ήταν απλή. Χρειάστηκε να μελετήσουν και να βασιστούν σε ιστορικά στοιχεία για τον Άγιο Νικόλαο –που έφερνε δώρα- τον επίσκοπο του 4ου αιώνα, χρησιμοποιώντας λείψανα του που βρίσκονται στον καθεδρικό ναό του Μπάρι στην Ιταλία.

Στο πρόσωπο του Άι Βασίλη περιλαμβάνεται ακόμη και η «στραβή» από σπάσιμο μύτη του. Πάντως, πρόκειται για την πιο λεπτομερή και ακριβή απεικόνιση του Άι Βασίλη που έχει γίνει ποτέ.

Ιδού η φωτογραφία:

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.