Μια απίστευτη περιπέτεια έζησε ένα ζευγάρι από τη Ρωσία, το οποίο υποστηρίζει ότι πέρασε σχεδόν 10 ημέρες πάνω σε δέντρα, χωρίς φαγητό, προκειμένου να γλιτώσει από μία αρκούδα. Ο Αντόν και η Νίνα Μπογκντάνοφ είχαν προγραμματίσει να περάσουν μία νύχτα στο Μπανιγιέ Σπρινγκς στην ανατολική Ρωσία, ωστόσο το όχημά τους κόλλησε σε μία βαθιά λακκούβα, περίπου 17 χιλιόμετρα από τις θερμοπηγές. Το ζευγάρι έμεινε όλο το βράδυ μέσα στο αυτοκίνητο, ενώ δεν μπορούσαν να καλέσουν σε βοήθεια, καθώς τα κινητά τους δεν είχαν σήμα.

Το επόμενο πρωί αφήσαν το όχημα και περπάτησαν προς μία κατοικημένη περιοχή προκειμένου να ζητήσουν βοήθεια. Μάλιστα, όπως αναφέρει η The Sun, άφησαν στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου ένα σημείωμα στο οποίο έγραφαν: «Δύο άτομα πάνε αριστερά με κατεύθυνση την τουριστική βάση». Κατά τη διάρκεια της πορείας τους με τα πόδια, αντιλήφθηκαν πως κάποιο ζώο τους ακολουθούσε.

«Δεν την παρατηρήσαμε αμέσως, ήταν απόλυτα σιωπηλή» είπε η Νίνα, συμπληρώνοντας: «αρχικά την φοβίσαμε και γύρισε πίσω, αλλά μετά άρχισε να μας κυνηγάει». Το ζευγάρι έτρεξε για 200 μέτρα και κατόπιν ανέβηκε σε ένα δέντρο. Ωστόσο, έπειτα από δύο ώρες, η αρκούδα κατάφερε να φτάσει στα κλαδιά του δέντρου. Τότε, όπως ισχυρίστηκαν, πέταξαν το σακίδιο με το φαγητό τους για να αναγκάσουν την αρκούδα να κατέβει. Τελικά, η αρκούδα κατέβηκε, τρώγοντας, ωστόσο το φαγητό του ζευγαριού που ήταν μέσα στο σακίδιο. Η αρκούδα τους παρακολουθούσε για αρκετές ημέρες, με τους δυο τους να κοιμούνται εναλλάξ προκειμένου να παρακολουθούν τις κινήσεις του ζώου.

Τελικά, κάποια στιγμή η αρκούδα απομακρύνθηκε αρκετά για να κατέβουν και απευθείας όρμησαν στο ποτάμι: «Πήγα να πνιγώ εκεί αλλά με έβγαλε ο Αντόν» είπε η Nίνα, προσθέτοντας ότι: «Η αρκούδα μας ακολούθησε, αλλά ευτυχώς παρασύρθηκε λίγο από το ρέμα».

Αφού κατάφεραν να περάσουν στην απέναντι πλευρά, η αρκούδα τους ακολούθησε, αναγκάζοντάς τους για ακόμη μία φορά να ανέβουν σε ένα δέντρο. «Καθίσαμε εκεί δύο ακόμη μέρες», είπε η Nίνα. Όπως υποστηρίζει η γυναίκα κατάφεραν να φτάσουν στο όχημά τους περνώντας μέσα από τα κλαδιά των δέντρων. «Μόλις φτάσαμε στο αυτοκίνητο, ακούσαμε να πλησιάζουν οχήματα. Αρχίσαμε να κλαίμε από ευτυχία», κατέληξε με χαρά το ζευγάρι.