Μερικά από τα σημαντικότερα γεγονότα που διαδραματίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες σε όλο τον πλανήτη ακολουθούν στις επόμενες φωτογραφίες. Οι πλέον αντιπροσωπευτικές εικόνες της εβδομάδας έχουν πάντα τα εξής συστατικά: Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος και αυτό δεν αλλάζει.

Και αυτό διότι, εάν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες. Στις εικόνες που ακολουθούν, λοιπόν, συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πώς κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Λονδίνο, Αγγλία: Από το it’s coming home στο it’s coming to Rome

Λίγα λεπτά μακριά από τον πρώτο μεγάλο τίτλο μετά το 1966 βρέθηκε η εθνική Αγγλίας στον τελικό του Euro 2020 αλλά η εθνική Ιταλίας ήταν πιο αποφασισμένη να ξανανέβει στον θρόνο του πρωταθλητή Ευρώπης και τα κατάφερε εμφατικά.

Η διαδικασία των πέναλτι ήταν ένα από τα πιο έντονα roller coster συναισθημάτων που έχουμε ζήσει σε ποδοσφαιρικό ματς τα τελευταία χρόνια.

Και οι δύο φιναλίστ του τελικού βρέθηκαν, ο καθένας στη σειρά εκτέλεσης, μια ανάσα από το να σηκώσει την πολυπόθητη κούπα. Εν τέλει τα κατάφεραν οι Ιταλοί μετά τις κρίσιμες επεμβάσεις του Τζίτζι Ντοναρούμα.

Μάντσεστερ, Αγγλία: Ο ρατσισμός θεριεύει αλλά όχι για πολύ

Ο αστέρας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάρκους Ράσφορντ, ήταν εκ των αρνητικών πρωταγωνιστών στον μεγάλο τελικό του Euro 2020 της Αγγλίας με την Ιταλία, καθώς έχασε το πρώτο από τα τρία (συνολικά) των Λιονταριών, που τους κόστισαν τον μεγάλο τίτλο.

Αμέσως μετά τα social media του έγιναν πεδίο χυδαίων επιθέσεων από ρατσιστές. Μάλιστα κάποιοι έφτασαν στο σημείο να βανδαλίσουν το υπέροχο γκράφιτι που κοσμεί τοίχο της πόλης προς τιμήν του και του τεράστιου φιλανθρωπικού του έργου.

Οι κάτοικοι της αγγλικής πόλεις όμως απέδειξαν ότι όσο ο ρατσισμός θεριεύει η αγάπη θα νικήσει.

Ινσούλ, Γερμανία: Ανείπωτος πόνος για τους δεκάδες νεκρούς και τις χιλιάδες αγνοούμενους από τις πλημμύρες

Οι λέξεις είναι φτωχές για το μέγεθος της καταστροφής στη Γερμανία μετά τις φονικές πλημμύρες που μέχρι την Παρασκευή 16/7 είχαν στοιχίσει τη ζωή σε πολλές δεκάδες ανθρώπους ενώ πάνω από 1.300 είναι οι αγνοούμενοι.

23 πόλεις και χωριά στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία έχουν πληγεί από τις πλημμύρες, με εκατοντάδες σπίτια να έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, δρόμους και γέφυρες να έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας και σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και την παροχή πόσιμου νερού.

Λιέγη, Βέλγιο: Βγήκαν οι βάρκες στο κέντρο της πόλης

Η κεντρική Ευρώπη μετρά τις πληγές από τις σφοδρές καταιγίδες που οδήγησαν σε καταστροφικές πλημμύρες σε Γερμανία, Βέλγιο και Ολλανδία.

Στη Λιέγη του Βελγίου η στάθμη του νερού ξεπέρασε τα τρία μέτρα ενώ μέχρι την Παρασκευή 16/7 τα θύματα ήταν 14 με πολλά από τα πτώματα να ανακαλύπτονται χιλιόμετρα μακριά από το σημείο που είχαν δώσει το τελευταίο σημείο ζωής.

Κοιλάδα του Θανάτου, ΗΠΑ: Ψήνεται η Αμερική στους 56 βαθμούς Κελσίου

Δριμύ κύμα καύσωνα πλήττει τις δυτικές ΗΠΑ με θερμοκρασίες ρεκόρ από τότε που ξεκίνησαν να κρατούνται αρχεία και με το θερμόμετρο να δείχνει στην Κοιλάδα του Θανάτου, στην Καλιφόρνια, 54 βαθμούς Κελσίου.

Μάλιστα μέσα στην εβδομάδα το θερμόμετρο που βρίσκεται έξω από το Κέντρο Επισκεπτών Furnace Creek στην καρδιά της Κοιλάδας του Θανάτου έδειξε στις 11/7 56,6 βαθμούς.

Λονδίνο, Αγγλία: Ο βασιλιάς Τζόκο στο θρόνο του

Θριαμβευτής ξανά στο μεγάλο τουρνουά του Wimbledon ο Νόβακ Τζόκοβιτς ο οποίος επικράτησε άνετα του Ματέο Μπερετίνι με 3-1 στον τελικό και ισοφάρισε το ρεκόρ των Ρότζερ Φέντερερ και Ράφα Ναδάλ.

Καλιφόρνια, ΗΠΑ: Στάχτες και αποκαΐδια για άλλη μία χρονιά

Η φωτιά είναι αμείλικτη. Η εικόνα άλλωστε με το σπίτι που το έχουν καταπιεί οι φλόγες στην Καλιφόρνια είναι ενδεικτική. Εκατοντάδες πυροσβέστες δίνουν μάχη πολλά 24ωρα για να ελέγξουν τρεις δασικές πυρκαγιές που έχουν κάνει στάχτη περισσότερα από 150.000 στρέμματα στη βόρεια Καλιφόρνια

Παρίσι, Γαλλία: Η πρωτεύουσα φόρεσε τα καλά της για την 14η Ιουλίου

Την Άλωση της Βαστίλης (1789) τίμησαν με μεγαλοπρέπεια οι Γάλλοι πολίτες με την καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση στα Ηλύσια Πεδία, ενώπιον του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν. Τα βλέμματα έκλεψαν οι πτήσεις των πολεμικών αεροσκαφών.

Στις στρατιωτικές επιδείξεις παίρνουν μέρος μεταξύ άλλων 73 αεροσκάφη, 24 ελικόπτερα, 221 τροχοφόρα και 200 έφιπποι της πολιτοφυλακής της γαλλικής Δημοκρατίας.

Πεκίνο, Κίνα: Ο κορονοϊός συγκρατείται

Η Κίνα, η χώρα που βίωσε την αρχή της πανδημίας του κορονοϊού, περίπου ενάμιση χρόνο μετά, έχει καταφέρει να σταθεροποιήσει τις εγχώριες μολύνσεις. Πολλές περιοχές μάλιστα θα ξεκινήσουν να εμβολιάζουν εφήβους αυτό τον μήνα κατά της COVID-19.

Βηρυτός, Λίβανος: Η οργή ξεχειλίζει

Ο Λιβανέζος πολιτικός Σαάντ αλ Χαρίρι εγκατέλειψε την προσπάθεια σχηματισμού νέας κυβέρνησης, εξανεμίζοντας τις ελπίδες ότι θα βρεθεί σύντομα μια λύση στο πολιτικό αδιέξοδο, ώστε να ξεκινήσει και η διάσωση της χώρας που βρίσκεται στα όρια της οικονομικής κατάρρευσης.

Η χώρα βρίσκεται ξανά στα πρόθυρα μιας ολέθριας εγχώριας σύγκρουσης με τα επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων ασφαλείας να είναι έντονα και καθημερινά.

Κάννες, Γαλλία: Το γυμνό στήθος με τους χρυσούς πνεύμονες

Όλα τα κεφάλια να γυρίσουν έκανε η Μπέλα Χαντίντ με την εμφάνισή της στο κόκκινο χαλί στο φεστιβάλ των Καννών.

Η 24χρονη καλλονή φορούσε πάνω στο γυμνό της στήθος ένα χρυσό κόσμημα, εμπνευσμένο από τους ανθρώπινους πνεύμονες, σχεδιασμένο από τον Daniel Roseberry για τον οίκο Schiaparelli και την κολεξιόν του φθινοπώρου 2021.