Ένας σκύλος, ο οποίος έγινε ήρωας επειδή είχε προειδοποιήσει τους αμερικανούς στρατιώτες στο Αφγανιστάν για ένα βομβιστή αυτοκτονίας, υποβλήθηκε κατά λάθος σε ευθανασία σε ένα καταφύγιο ζώων στην Αριζόνα.

Ο Target (Τάργκετ) ένα ημίαιμο ποιμενικό που έγινε διάσημο μέσα από το σόου της Όπρα Γουίνφρι και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης για τα ηρωικά του κατορθώματα στο Αφγανιστάν χάθηκε από τους ιδιοκτήτες του και υποβλήθηκε σε ευθανασία χθες αφού πέρασε ένα σαββατοκύριακο στο καταφύγιο.

Ο υπάλληλος που πραγματοποίησε την ευθανασία βρίσκεται σε διαθεσιμότητα, σύμφωνα με την διευθύντρια του κέντρου ελέγχου και φροντίδας των ζώων, Ρουθ Στάλτερ.

Η υπεύθυνη πάντως δεν διευκρίνισε γιατί ο υπάλληλος προχώρησε στην ευθανασία του Target, αν και ανέφερε ότι δεν ακολουθήθηκαν οι απαιτούμενες διαδικασίες.

Σύμφωνα με το σόου της Όπρα Γουίνφρι, ο Target, η Sasha και ο Rufus υιοθετήθηκαν από τους αμερικανούς στρατιώτες στο Αφγανιστάν. Οι τρεις σκύλοι επιτέθηκαν εναντίον ενός βομβιστή αυτοκτονίας που εισέβαλε στο αμερικανικό στρατόπεδο. Η Sasha τραυματίστηκε σοβαρά από την έκρηξη και έπρεπε να υποβληθεί σε ευθανασία. Ο Target και ο Rufus επέζησαν και μεταφέρθηκαν στις ΗΠΑ μαζί με τους στρατιώτες.