Ένα βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας καταγράφει καρέ καρέ τις στιγμές που ένας άντρας με ιστορικό σχιζοφρένειας προσπαθεί να σπρώξει μια άγνωστη μπροστά από το μετρό στη νοτιοανατολική Βραζιλία.

Ο 35χρονος José Elias στέκεται πίσω από κάτι που μοιάζει με τσάντα πλάτης, κοιτώντας τις ράγες στον σταθμό του μετρό Sé στο Σάο Πάολο. Στη συνέχεια πλησιάζει τη γυναίκα και την αρπάζει από τα μπράτσα, την ώρα που το τρένο φτάνει στον σταθμό.

Η γυναίκα αντιστέκεται και τρέχει στο πίσω μέρος της πλατφόρμας. Στη συνέχεια αποχώρησε από τον σταθμό, ενώ οι άλλοι επιβάτες που περιμένουν στην πλατφόρμα φαίνεται να μην αντιδρούν.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 23 Απριλίου, οι εικόνες όμως από τις κάμερες ασφαλείας κυκλοφόρησαν την Τετάρτη στο Twitter από το @São Paulo Sobre Trilhos (São Paulo on Rails), έναν λογαριασμό που αναρτά περιεχόμενο που αφορά το μετρό.

Το όνομα της γυναίκας δεν έχει γίνει γνωστό από τις αρχές του Σάο Πάολο. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα UOL Band, οι σεκιουριτάδες στον σταθμό κράτησαν τον άντρα μετά το περιστατικό και τον παρέδωσαν στην αστυνομία.

Όταν έψαξαν την τσάντα του, βρήκαν σημειώματα με σχέδια για το πώς να σκοτώσει ανθρώπους και πώς να αυτοκτονήσει, όπως σημειώνει δημοσίευμα της Daily Mail.

Οι αστυνομικοί βρήκαν και έναν ιατρικό φάκελο που έδειχνε ότι ο Elias είχε διαγνωστεί με σχιζοφρένεια το 2016. Είχε επίσης συλληφθεί κάποιες φορές στο παρελθόν.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.