Η κατασκευή της μεγαλύτερης στον κόσμο κρεμαστής πεζογέφυρας ολοκληρώθηκε στη βόρεια Πορτογαλία με τους κατοίκους της κοντινής πόλης να ελπίζουν ότι η τουριστική ατραξιόν θα βοηθήσει στην ανάκαμψη της περιοχής, η οικονομία της οποίας έχει πληγεί σφοδρά από την πανδημία.

Κρυμμένη πίσω από βραχώδεις οροσειρές μέσα στο εθνικό πάρκο Arouca -ένα καταπράσινο Τοπίο Φυσικού Κάλλους, όπως το έχει αναγνωρίσει η Unesco -, η μήκους 516 μέτρων πεζογέφυρα αιωρείται σε ύψος 175 μ. πάνω από τον ποταμό Πάιβα.

Τα επίσημα εγκαίνια της θα γίνουν την Κυριακή, αλλά ήδη από την Πέμπτη επετράπη σε κατοίκους της κοντινής πόλης Αρούκα – μια ώρα απόσταση από το Πόρτο – να βαδίσουν κατά μήκος της μεταλλικής κατασκευής και να απολαύσουν μια ανεπανάληπτη εμπειρία με θέα στον καταρράκτη Αγκιέιριας και το φαράγγι Πάιβα, πόλο έλξης για τους λάτρεις των extreme sports.

«Φοβήθηκα λίγο, αλλά άξιζε τον κόπο», είπε ο Ούγκο Ξαβιέ, ο πρώτος που τόλμησε να περάσει στην απέναντι πλευρά. «Ήταν μια μοναδική εμπειρία, μια έκρηξη αδρεναλίνης. Σας συνιστώ να έλθετε, έστω κι αν πάσχετε από ιλίγγους όπως εγώ. Πρέπει να τονίσω ότι δεν ένιωσα την παραμικρή ζάλη», πρόσθεσε.

Η θιβετιανού στιλ κρεμαστή γέφυρα “Arouca 516” κατασκευάστηκε με παραδοσιακά υλικά σε διάστημα δύο χρόνων.