Κυκλοφοριακό χάος

Τρίτη συνεχόμενη ημέρα απεργίας των εργαζομένων στο μετρό


ΚΟΣΜΟΣ
12:21
30/06/2010
Κυκλοφοριακό χάος
loading

Κυκλοφοριακό χάος προκάλεσε σήμερα στη Μαδρίτη η απεργία των εργαζομένων στο μετρό για τρίτη συνεχόμενη μέρα και τα συνδικάτα ανακοίνωσαν ότι η διαμαρτυρία κατά των μέτρων λιτότητας της κυβέρνησης, που στοχεύουν στο να θέσουν υπό έλεγχο το έλλειμμα της χώρας, μπορεί να συνεχιστεί επ΄ αόριστον.

Οι εργαζόμενοι επρόκειτο να ψηφίσουν αργότερα εντός της ημέρας για την παράταση της τριήμερης απεργίας, η οποία έχει επηρεάσει δύο εκατομμύρια πολίτες και έχει σημαντικότερο αντίκτυπο σε σχέση με την εθνική απεργία των δημοσίων υπαλλήλων στις αρχές του μήνα.

Τα συνδικάτα αντιδρούν για τις μειώσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, που αποσκοπούν στον περιορισμό του ελλείμματος της χώρας, το οποίο εκτινάχθηκε στο 11.2% τον περασμένο χρόνο.

Η σοσιαλιστική κυβέρνηση της χώρας στοχεύει να εξασφαλίσει 15 δισεκατομμύρια ευρώ μειώνοντας- μεταξύ άλλων-τον μισθό των δημοσίων υπαλλήλων κατά 5%.

Οι εργαζόμενοι στο μετρό υποστηρίζουν ότι οι μειώσεις των μισθών που εξήγγειλε η κυβέρνηση δεν αφορούν τους εργαζόμενους στις δημόσιες εταιρίες, όπως ο τομέας των μεταφορών.

«Οι εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα να διαπραγματευτούν. Θέλουμε η κυβέρνηση της Μαδρίτης να μας δώσει γραπτώς ότι σέβεται τη συμφωνία μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος της απεργιακής επιτροπής Βινσέντε Ροντρίγκες, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα El Pais.

Ο επικεφαλής του τομέα μεταφορών της Μαδρίτης Χοσέ Ιγνάσιο Ετσεβάρια επέκρινε τους εργαζόμενους στο μετρό γιατί δεν παρείχαν τις λιγότερες δυνατές υπηρεσίες, όπως ορίζεται από το συμβόλαιό τους.

Σήμερα το πρωί στα λεωφορεία γινόταν το αδιαχώρητο, τα ταξί ήταν ανάρπαστα και οι δρόμοι ήταν μποτιλιαρισμένοι από τα αυτοκίνητα καθώς οι εργαζόμενοι στην πρωτεύουσα των πέντε εκατομμυρίων κατοίκων πάσχιζαν να φτάσουν στη δουλειά τους.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά εδώ και δύο δεκαετίες που οι εργαζόμενοι στο μετρό δεν παρείχαν ούτε τις λιγότερες δυνατές υπηρεσίες, ανέφεραν τα τοπικά ΜΜΕ.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει