Καθημερινή καταγραφή έκανε ένας σύζυγος και μάλιστα στη συνέχεια η λίστα του πήρε μορφή excel, την ώρα που οι δικαιολογίες της γυναίκας του είχαν… φτάσει στο απροχώρητο. Η «διαφωνία» τους ήταν για το σεξ, με την σύζυγο να λέει πολλά κάθε μέρα για να το αποφύγει και τον ίδιο να… κρατά σημειώσεις.

Το κοινότυπο «έχω πονοκέφαλο», δεν φαίνεται να κάνει εντύπωση πλέον τους άνδρες, ιδίως τη στιγμή που ο 26χρονος από τη Βρετανία άκουσε τόσα και τόσα από τη σύντροφο του που δεν ήθελε να κάνει σεξ μαζί του. Όλο αυτό διήρκεσε ένα μήνα με τον σύζυγο να την προσεγγίζει κάθε μέρα και παράλληλα να γράφει και το επιχείρημα της αρνητικής απάντησης της. «Δεν μπορώ, βλέπω “Φιλαράκια”», «θέλω να κάνω ντους» (ασχέτως αν δεν έκανε), «έχω πιει και έχω φάει πολύ», «πρέπει να ξυπνήσω νωρίς», «είσαι μεθυσμένος», «δε νιώθω καλά» και διάφορα άλλα τέτοια του έλεγε.

Εκείνος συνέχιζε να σημειώνει ψάχνοντας την κατάλληλη ευκαιρία. Έτσι, όταν έφυγε για ένα επαγγελματικό ταξίδι, της έστειλε τη λίστα με στόχο να της τραβήξει την προσοχή. Εκείνη άρχισε να του τηλεφωνεί και να τον ψάχνει, βλέποντας το μήνυμα στη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χρησιμοποιεί για τη δουλειά της. Ο άνδρας της ήταν άφαντος όμως. Δεν απαντούσε στο τηλέφωνο, κάτι που την έκανε έξαλλη –μαζί με το γεγονός ότι το μήνυμα του ήταν «άκρως σαρκαστικό», όπως είπε – και αποφάσισε να βγάλει τα προσωπικά τους στη φόρα. Έτσι έστειλε σε μπλογκ τη λίστα που είχε φτιάξει ο άνδρας της και μαζί και τη… συμπεριφορά του.

Παράλληλα, η ανώνυμη 26χρονη έγραψε ότι είναι μαζί πέντε χρόνια, παντρεμένοι τα δύο τελευταία, ότι οι ζωές τους κινούνται σε ταχύτατους ρυθμούς και πως όλη την άνοιξη ήταν απασχολημένοι ανακαινίζοντας το σπίτι τους. Το διαδίκτυο πήρε φωτιά μετά τη δημοσιοποίηση της λίστας, με το… ντιμπέιτ να είναι στο 50-50, καθώς οι χρήστες μοιράστηκαν σχεδόν μεταξύ των δύο συζύγων. Άλλοι πήραν το μέρος του ενός και άλλοι της άλλης.