Οργή ευρωβουλευτών για την «ασεβή» στάση των ευρωφοβικών συναδέλφων τους

Στην πρώτη ολομέλεια γύρισαν την πλάτη τους τη στιγμή που άρχισε η ανάκρουση του ευρωπαϊκού ύμνου


ΚΟΣΜΟΣ
21:25
01/07/2014
Οργή ευρωβουλευτών για την «ασεβή» στάση των ευρωφοβικών συναδέλφων τους
1
loading

Σε κλίμα έντασης εκτυλίχθηκε η πρώτη ολομέλεια του νέου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που προέκυψε από τις εκλογές του Μαΐου,καθώς οι ευρωσκεπτικιστές και ευρωφοβικοί δεν δίστασαν να διακηρύξουν με σαφή τρόπο την αντίθεσή τους προς το ευρωπαϊκό σχέδιο, προκαλώντας την αγανάκτηση των συναδέλφων τους ευρωβουλευτών.

Δεκάδες ευρωβουλευτές, προερχόμενοι από ευρωφοβικά κόμματα, γύρισαν την πλάτη τους τη στιγμή που άρχισε η ανάκρουση του ευρωπαϊκού ύμνου στο ημικύκλιο, πριν από την ψηφοφορία με την οποία εξελέγη πρόεδρος του Σώματος ο Γερμανός Σοσιαλδημοκράτης Μάρτιν Σουλτς.

Οι ευρωβουλευτές του γαλλικού Εθνικού Μετώπου, του κόμματος που κέρδισε τις ευρωεκλογές στη Γαλλία, παρέμειναν καθιστοί καθ' όλη τη διάρκεια του ύμνου που προέρχεται από την Ωδή στη Χαρά του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν.

Ο ύμνος και η ευρωπαϊκή σημαία «είναι τα δύο σύμβολα της υποδούλωσής μας σε μια πολιτική ένωση την οποία απορρίπτει ο βρετανικός λαός», δήλωσε ο Βρετανός ευρωβουλευτής Πολ Νάταλ που προέρχεται από το ευρωφοβικό κόμμα του Νάιτζελ Φάρατζ.
Πολλοί ευρωβουλευτές, εξοργισμένοι με τη στάση αυτή, εξέφρασαν την αγανάκτησή τους μέσω του Twitter.

Ο Γάλλος Φιλίπ Ζουβέν που ανήκει στην ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος χαρακτήρισε τους ευρωφοβικούς «ηλίθιους, 100 χρόνια μετά τη μαζική αυτοκτονία», αναφερόμενος στα 100 χρόνια από την κήρυξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

«Η απόρριψη της αδελφοσύνης δεν θα οδηγήσει σε πρόοδο», διακήρυξε επίσης η Φιλελεύθερη ευρωβουλευτής Σιλβί Γκουλάρ κάνοντας λόγο για «ανθρώπους χωρίς ντροπή».

Ο Γάλλος Σοσιαλιστής ευρωβουλευτής Εντουάρ Μαρτέν κατήγγειλε από την πλευρά του τη «γελοία» στάση της προέδρου του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν η οποία δεν σηκώθηκε από το έδρανό της κατά την ανάκρουση του ύμνου.

Η Λεπέν «σπεύδει να καταγγείλει τους αλλοεθνείς που δεν σέβονται τον γαλλικό εθνικό ύμνο» όμως «όποιος δεν σέβεται το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τότε να το εγκαταλείψει», είπε μιλώντας στους δημοσιογράφους.


Ο Νάιτζελ Φάρατζ με γυρισμένη την πλάτη την ώρα της ανάκρουση του ευρωπαϊκού ύμνου

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Voidi

    Καλά κάνει ο Φάρατζ.
    Υπάρχουν δύο τάσεις. Η μία λέει ότι η ΕU πρέπει να καταπιεί τα κράτη μέλη, να κλείσουμε ότι θέμα μας κάνει έθνος, και να γίνουμε μια πολυεθνική σούπα με τον Βορρά να κυβερνά τον Νότο που δουλεύει αγρότης και σερβιτόρος. Η άλλη λέει ότι η EU είναι εμπορικές συναλλαγές και αποτελεί ένωση των ανεξάρτητων και ισότιμων μελών.
    Ο Φάρατζ ανήκει στην δεύτερη. Άρα τραγουδάκια που από τα πλάγια πάνε να γίνουν ύμνοι της Πολυεθνικής Ενώσης Ευρώπης, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά.
    Γενικά στο ευρωκοινοβούλιο, θα γίνεται λίγο της μουρλής όσο πάει...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει