Στο στόμα όλων ήταν η ίδια απορία: «Γιατί χάρηκε τόσο ο Spider-Man που μας είδε και αναψοκοκκίνισε ο φουκαράς»;

Κι αυτή θα ήταν η τελευταία σκέψη που τον αφορούσε, καθώς το άγαλμά του στην οροφή του Lotte Shopping Center στην Busan της Νότιας Κορέας αποτελεί πια παρελθόν.

Ήταν η σεμνοτυφία και ο πουριτανισμός των γειτόνων που τον γκρέμισαν από τον θρόνο του, καθώς ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι άρχισαν να παρατηρούν ότι το γλυπτό που κρεμόταν ανάποδα στην πρόσοψη του κτιρίου είχε μια ευμεγέθη και ευδιάκριτη στύση!

Το θέλετε ακόμα πιο περίεργο (και τραγικό); Το άγαλμα είχε στηθεί πάνω από παιδική χαρά!

Από τα παράπονα που κατέφταναν συνεχώς στους ιθύνοντες του mall, εξαναγκάστηκαν τα στελέχη της επιχείρησης να θερμοπαρακαλέσουν τον καλλιτέχνη Eunsuk Yoo ή να κάνει πιο καθωσπρέπει το άγαλμα ή να το κατεβάσει, με τον δεύτερο να επιλέγει την οριστική λύση της αποκαθήλωσης.

Όσο για τον λόγο της στύσης, ο καλλιτέχνης ισχυρίστηκε μέσω Facebook ότι αυτό έγινε στην προσπάθειά του να κάνει πιο φυσικό και ανθρώπινο τον τιμωρό του εγκλήματος, με μερικές δόσεις χιούμορ φυσικά, γι’ αυτό και δεν κατάλαβε ποτέ ο Yoo τον λόγο για όλο αυτό τον σάλο.

Το «πυρακτωμένο» έργο έστεκε αγέρωχα στην πρόσοψη του εμπορικού για περισσότερο από έναν χρόνο, κάνοντας πολλούς να αναρωτηθούν αν είχε ιστό αράχνης στην τσέπη του ο Spider-Man ή αν απλώς χάρηκε που έβλεπε όλο αυτό τον κόσμο…