Ένα μωρό πάνω από 6,5 κιλά έφερε στον κόσμο μια γυναίκα στη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ, αφήνοντας έκπληκτους τους γιατρούς.

Τους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης της, η Caroline Ruscak, άκουγε συχνά να τη ρωτούν εάν κυοφορεί δίδυμα. Παράλληλα, η ίδια πονούσε πολύ περισσότερο απ’ ό,τι στην πρώτη της εγκυμοσύνη. Όπως φάνηκε αιτία ήταν το μεγάλο βάρος του μωρού.

«Τρεις εβδομάδες πριν την προγραμματισμένη καισαρική τομή, υπολόγιζαν ότι ήταν 5,23 κιλά», δήλωσε η Ruscak στο WBZ-TV.

Όπως αποδείχτηκε, οι γιατροί είχαν πέσει έξω. Όταν η Carisa γεννήθηκε στο νοσοκομείο της Μασαχουσέτης στις 22 Απριλίου, ζύγιζε ακριβώς 6,59 κιλά!

«Όλοι στο δωμάτιο έλεγαν “Ω θεέ μου, δείτε πόσο μεγάλο είναι το μωρό! Ας το πάμε στη ζυγαριά. Πόσο λέτε να ζυγίζει;” Κανείς δεν μπορούσε να το πιστέψει», περιέγραψε η μητέρα.

«“Πρέπει να ελέγξουμε τα αρχεία, αυτό μπορεί να είναι το πιο βαρύ μωρό που είχαμε ποτέ εδώ”», έλεγαν οι γιατροί σύμφωνα πάντα με τη μητέρα.

Ωστόσο, η νεογέννητη Carisa δεν ήταν το μοναδικό μωρό με τέτοιο βάρος που έχει γεννηθεί ποτέ στο νοσοκομείο. Το 2002, ένα ακόμη βρέφος είχε το ίδιο ακριβώς βάρος , με αποτέλεσμα να «ισοβαθμούν» στην πρώτη θέση.

Η Carisa έχει ύψος 1,7 μέτρα, ενώ ο άντρας της 2 μέτρα. Η πρώτη τους κόρη ζύγιζε 4,5 κιλά όταν γεννήθηκε, πριν από 2 χρόνια. «Είμαστε γενικά μεγαλόσωμοι άνθρωποι», εξήγησε η Ruscak.