Εξαιρετικά κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας του υπουργού Άμυνας της Κύπρου Τάσου Μητσόπουλου, ύστερα από εγχείρηση που υπεβλήθη στο κεφάλι για μείωση της ενδοκρανίου πιέσεως λόγω ρήξης ανευρύσματος.

Σύμφωνα με ιατρικό ανακοινωθέν, το οποίο εκδόθηκε το απόγευμα, ο κ. Μητσόπουλος υπεβλήθη σε επείγουσα επέμβαση από ομάδα νευροχειρουργών, με τοποθέτηση ενδοεγκεφαλικού καθετήρος, για ρύθμιση της ενδοκρανίου πιέσεως.

Για περαιτέρω εμπειρογνωμοσύνη, βρίσκονται ήδη στην Κύπρο ιατρική ομάδα από το Ισραήλ και ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής και Παρεμβατικής του νοσοκομείου «Υγεία» της Αθήνας Αλέξανδρος Ανδρέου.

Ο Έλληνας και οι Ισραηλινοί γιατροί αναμένεται να παρακαθίσουν σε ιατρικό συμβούλιο με την ιατρική ομάδα των Κυπρίων συναδέλφων τους, προκειμένου να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα για την υγεία του υπουργού Άμυνας.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι γύρω στις 8.30 απόψε θα εκδοθεί νέο ιατρικό ανακοινωθέν.

Ο Τάσος Μητσόπουλος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο το πρωί, ύστερα από λιποθυμία ενώ βρισκόταν στο γραφείο του. Τον βρήκε αναίσθητο η ιδιαιτέρα του, λίγα λεπτά ύστερα από το πέρας συνάντησης που είχε με τον πρέσβη της Ελλάδας και ενώ επρόκειτο να ακολουθήσει συνάντησή του με τον πρέσβη των Ηνωμένων πολιτειών.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης διέκοψε την παραμονή του στις Βρυξέλλες, ακυρώνοντας προγραμματισμένη συνάντησή του με τους δημοσιογράφους μετά το τέλος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και επιστρέφει με ιδιωτική πτήση απόψε στη Λευκωσία.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.