Ένας Ισραηλινός ραβίνος μαχαιρώθηκε θανάσιμα χθες στο δρόμο μιας πόλης στο κεντρικό Ισραήλ κοντά στο Τελ Αβίβ, ανέφερε η τοπική αστυνομία, τονίζοντας ότι συνέλαβε έναν Παλαιστίνιο ύποπτο, κάνοντας λόγο για «τρομοκρατική επίθεση».

«Ο άνδρας πέθανε στο νοσοκομείο αφού μαχαιρώθηκε από έναν Παλαιστίνιο ύποπτο o οποίος συνελήφθη επιτόπου», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μίκι Ρόζενφελντ στο Γαλλικό Πρακτορείο, προσθέτοντας ότι ο ύποπτος κατάγεται από τη Ναμπλούς, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, και είχε λάβει άδεια εργασίας στο Ισραήλ.

Το θύμα, ο Σάι Οχαγιόν, 39 ετών, ένας Ορθόδοξος Εβραίος, πατέρας τεσσάρων παιδιών, ζούσε στην Πετάχ Τίκβα, κοντά στο μέρος όπου δολοφονήθηκε.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του ραβίνου με tweet του, διαβεβαιώνοντας ότι ο δράστης θα τιμωρηθεί.

«Θα δράσουμε για να καταστρέψουμε το σπίτι του τρομοκράτη και να τον τιμωρήσουμε με τον πιο σοβαρό τρόπο», δήλωσε ο Νετανιάχου.

Ο 46χρονος ύποπτος συνελήφθη και βρέθηκε στην κατοχή του ένα μεγάλο κουζινομάχαιρο λίγο μετά το συμβάν στο Πετάχ Τίκβα, έξω από το Τελ Αβίβ, δήλωσε η αστυνομία, που εξετάζει το περιστατικό ως «τρομοκρατική επίθεση».

Ο ιστότοπος YNet News ανέφερε ότι ο φερόμενος ως δράστης έχει ιστορικό προβλημάτων ψυχικής υγείας, κατέχει άδεια εργασίας του Ισραήλ και δεν συνδέεται με κάποια παλαιστινιακή μαχητική οργάνωση.

Το Ισραήλ και η κατεχόμενη Δυτική Όχθη από τον Οκτώβριο του 2015 έχουν γίνει η σκηνή συχνών επιθέσεων κατά Ισραηλινών, οι οποίες που πραγματοποιούνταν συχνά με μαχαίρια από νεαρούς Παλαιστινίους, μερικές φορές με αυτοκίνητα και σε λίγες περιπτώσεις με όπλα.

Η βία έχει έκτοτε μειωθεί σημαντικά, με σποραδικά περιστατικά επιθέσεων.

(Φωτογραφία αρχείου)