Δύο γυναίκες θα βρεθούν στην τελική ευθεία της κούρσας για τη δημαρχία του Παρισιού και έτσι για πρώτη φορά στη μακρά ιστορία της η πρωτεύουσα της Γαλλίας δε θα έχει για δήμαρχο άντρα.

Φαβορί για την επικράτηση θεωρείται η Σοσιαλίστρια, Αν Ινταλγκό, οπότε αν τελικά επιβεβαιωθούν τα προγνωστικά, ο δήμος θα παραμείνει σε Σοσιαλιστή παρά την πολύ χαμηλή δημοφιλία του επίσης Σοσιαλιστή Προέδρου, Φρανσουά Ολάντ.

Η 54χρονη Αν Ινταλγκό είναι πολύ έμπειρη, καθώς έχει υπηρετήσει για 13 χρόνια ως αντιδήμαρχος στο πλευρό του Μπερτράν Ντελανοέ.

Στις τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνει να προηγείται της αντιπάλου της από το δεξιό κόμμα, της 40χρονης Ναταλί Κοσιούκο-Μοριζέ.

Οι εκλογές θα διεξαχθούν αυτή την Κυριακή στις 23 Μαρτίου και οι επαναληπτικές θα γίνουν στις 30 Μαρτίου.
Και οι δύο κυρίες έχουν υποσχεθεί να βελτιώσουν την ασφάλεια και τις μετακινήσεις και να χτίσουν περισσότερα δημόσια κτίρια σε μία από τις ακριβότερες πόλεις του κόσμου.

Η Αν Ινταλγκό, της οποίας οι γονείς ήρθαν στη Γαλλία από την Ισπανία όταν ήταν δύο ετών έχει κρατήσει χαμηλό προφίλ καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, λέγοντας ότι προτιμάει να συναντήσει όσο περισσότερους Παριζιάνους μπορεί από το να γίνει σταρ της τηλεόρασης.

Οι φήμες λένε ότι είχε σχέση με το Γάλλος Πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, όταν εκείνος ήταν ακόμη με τη Σεγκολέν Ρουαγιάλ και μάλιστα όταν γεννιόταν το τέταρτο παιδί του με τη Ρουαγιάλ γεννιόταν και μία κόρη του με την Ινταλγκό

Η φιλόδοξη υποψήφια της δεξιάς από την άλλη, Ναταλί Κοσιούκο-Μοριζέ, πρώην υπουργός Περιβάλλοντος επί Προεδρίας Νικολά Σαρκοζί, δύσκολα κρύβει τις φιλοδοξίες της για την Προεδρία κάποια στιγμή στο μέλλον.

Ήταν η πρώτη που θεωρήθηκε ότι έχει την ευκαιρία να κερδίσει τη δημαρχία από τους Σοσιαλιστές, ωστόσο η καμπάνια της έχει υπονομευτεί από κάποιους στο κόμμα της.

Η Ναταλί Κοσιούκο-Μοριζέ προέρχεται από οικογένεια πολιτικών, αλλά έχει προσπαθήσει να αποποιηθεί το αστικό ίματζ της υιοθετώντας μία πιο σπορ εικόνα.

Το μόνο βέβαιο πάντως είναι ότι σε λιγότερο από δύο εβδομάδες το Παρίσι θα έχει γυναίκα δήμαρχο για πρώτη φορά στην ιστορία του.