Έγινε της… Ζιμπάμπουε

Τη στιγμή που οι περισσότεροι πεινάνε, παίκτης του παναφρικανικού Big Brother πήρε επιπλέον 100.000 δολάρια από το κράτος


ΚΟΣΜΟΣ
7:59
23/10/2010
Έγινε της… Ζιμπάμπουε
loading

Η παναφρικανική εκδοχή του Big Brother προκάλεσε θύελλα διαμαρτυριών καθώς δόθηκε στο δεύτερο νικητή περισσότερα χρήματα απ’ ότι προέβλεπε το τελικό βραβείο.

Ο Μουνγιαράτζι Τσιντζόνγκα, ψηφίστηκε δεύτερος στο ριάλιτι, έλαβε 100.000 δολάρια περισσότερα (300.000 αντί για 200.000). Το ποσό συγκεντρώθηκε χάρη σε εκστρατεία του επιχειρηματία Φίλιπ Τσιγιάνγκουα, συγγενή και πολιτικού σύμμαχου του Μουγκάμπε, που θεώρησε ότι η ψηφοφορία που έκρινε το αποτέλεσμα ήταν «άδικη».

Το περιστατικό όπως είναι φυσικό πήρε και πολιτικές διαστάσεις και χρεώνουν στον πρόεδρο Μουγκάμπε την παραπάνω προκλητική κίνηση. Ο πρόεδρος φαίνεται μάλιστα να λέει στον τηλεπαίκτη «για εμάς είσαι ο νικητής»!

Και όλα αυτά σε μια χώρα όπου το κράτος αδυνατεί να καλύψει μηνιαίους μισθούς 150 δολαρίων στους δασκάλους.

«Αν μπορούμε να δώσουμε σε αυτό τον διαγωνιζόμενο το απίστευτο ποσό των 300.000 δολαρίων, τότε σίγουρα μπορούμε να κάνουμε κάτι και για τις μάζες που υποφέρουν από την αέναη πείνα, τις αρρώστιες, την οικονομική περιθωριοποίηση», είναι η αίσθηση που επικρατεί σε όλους τους αδικημένους πολίτες.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει