Τα εκλογικά κέντρα άνοιξαν σήμερα το πρωί στην Ταϊλάνδη για τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών οι οποίες «διαταράσσονται» από τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας αντικυβερνητικών διαδηλωτών, οι οποίοι εμπόδισαν την διοργάνωση των εκλογών σε πολλές εκλογικές περιφέρειες.

«Οι κάλπες είναι πλέον ανοικτές» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο γενικός γραμματέας της εκλογικής επιτροπής Νουτραγουόνγκ Πουσόνγκ. Τα εκλογικά κέντρα άνοιξαν στις 8 το πρωί ώρα Ταϊλάνδης και η Εκλογική Επιτροπή ανακοίνωσε ότι τα αποτελέσματα δεν θα είναι διαθέσιμα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Οι πολίτες της Ταϊλάνδης προσέρχονται στις κάλπες υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας σε μια εκλογική αναμέτρηση που θα μπορούσε να ωθήσει τη διαιρεμένη χώρα σε ακόμη βαθύτερη πολιτική αναταραχή. Ο κίνδυνος της αιματοχυσίας κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας παραμένει σε υψηλά επίπεδα, θυμίζει το ΑΜΠΕ, μια ημέρα αφότου επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς και εκρήξεις κατά τη διάρκεια μιας ακόμη βίαιης αντιπαράθεσης μεταξύ των υποστηρικτών και των αντιπάλων της πρωθυπουργού Γινγκλούκ Σιναουάτρα στα βόρεια της Μπανγκόκ μια περιοχή προπύργιο του κυβερνώντος Πουέα Τάι κόμματος.

Η πρωθυπουργός της χώρας την περασμένη εβδομάδα αρνήθηκε να αναβάλει τις εκλογές, ακόμη και αν το ένα πέμπτο των εγγεγραμμένων δεν είναι σε θέση να ψηφίσει μετά από το μπλοκάρισμα από διαδηλωτές των εκλογικών τμημάτων σε 49 από τις 50 περιοχές της πρωτεύουσας Μπανγκόκ.