Σπαρακτική ήταν η παρουσία της συντρόφου του δολοφονημένου 46χρονου αφροαμερικανού Τζόρτζ Φλόιντ από αστυνομικούς στη Μινεάπολη. Με δάκρυα στα μάτια της η Ρόξι Ουάσινγκτον είπε για τον Φλόιντ ότι «δεν θα δει ποτέ την κόρη του να μεγαλώνει, να παίρνει πτυχίο από το πανεπιστήμιο. Δεν θα έχει την ευκαιρία να την συνοδεύσει στον γάμο της. Αν έχει ένα πρόβλημα και χρειάζεται τον πατέρα της δεν τον έχει πια».

Η σύντροφος του Τζορτζ Φλόιντ, έκανε την πρώτη δημόσια τοποθέτησή της έχοντας στο πλευρό της την 6χρονη κόρη τους μετά τη δολοφονία που έχει συνταράξει τις ΗΠΑ και τον κόσμο και έχει βγάλει χιλιάδες ανθρώπων στους δρόμους της Αμερικής.

Με δάκρυα στα μάτια της η Ρόξι Ουάσινγκτον είπε για τον Φλόιντ ότι λάτρευε την 6χρονη Τζιάνα λέγοντας ότι πήγε στην Μινεσότα από το Χιούστον για να βρει μια καλύτερη δουλειά ως οδηγός φορτηγού.

«Στο τέλος της ημέρας αυτοί πάνε σπίτι τους και είναι με τις οικογένειές τους», δήλωσε η Ουάσινγκτον. «Η Τζιάνα δεν έχει πατέρα. Δεν θα τη δει ποτέ να μεγαλώνει, να αποφοιτά. Δεν θα τη συνοδεύσει στην εκκλησία στον γάμο της».

«Μας φρόντιζε. Μας εξασφάλιζε τα απαραίτητα. Ήταν ένας καλός σύντροφος και πατέρας» συνέχισε η σύντροφος του Φλόιντ στην ομιλία της έξω από το δημαρχείο της Μινεάπολις της πόλης στην οποία δολοφονήθηκε ο 46χρονος Αφροαμερικανός.

Στην συνέντευξη Τύπου την σύντροφο του 46χρονου συνόδευσε ο πρώην αστέρας του NBA, ο Στίβεν Τζάκσον, ο οποίος ήταν και προσωπικός φίλος του θύματος. Ο Τζάκσον μίλησε κι αυτός στους δημοσιογράφους, λέγοντας πως ο βασικός λόγος που έφυγε από το Χιούστον, ήταν για να προσφέρει στο παιδί του περισσότερα.

«Μετακόμισε στην Μινεάπολις για να προσφέρει στην οικογένειά του, για να γίνει καλύτερος πατέρας. Όταν μου τηλεφώνησε για να μου πει ότι θα φύγει, μου είπε ότι γι’ αυτό το έκανε. Πήγε για να γίνει οδηγός φορτηγών. Είμαστε εδώ γι’ αυτόν. Και είμαι έτοιμος να σταθώ στον αδερφό μου. Να παλέψω γι’ αυτόν», είπε.