Από μία σπάνια δερματική πάθηση πάσχει ένα 10χρονο αγόρι από την Ινδία, το οποίο αποκαλείται ως «άνθρωπος – φίδι». Το παιδί θα πρέπει να ακολουθεί ειδική αγωγή για να μην υποφέρει από τους πόνους, αλλά η οικογένειά του δεν μπορεί να καλύψει τα έξοδα.

Το δέρμα του Jagannath μοιάζει με εκείνο φιδιού, με αυτή τη δερματική διαταραχή να ονομάζεται ιχθύαση και ορισμένα παιδιά στη χώρα βρίσκονται αντιμέτωπα με την πάθηση.

Αυτή η ασθένεια εμποδίζει τα νεκρά κύτταρα να αποβληθούν από τον οργανισμό και έτσι το δέρμα γίνεται ξηρό και εμφανίζεται από τις πρώτες ημέρες μετά τη γέννηση του παιδιού.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, η οποία επικαλείται τοπικά δημοσιεύματα, το αγόρι πρέπει να κάνει κάθε μία ώρα μπάνιο και να χρησιμοποιεί ειδικές αλοιφές, με ενυδατικές κρέμες προκειμένου να μειωθεί ο πόνος του.

Το δεκάχρονο αγοράκι υποφέρει από αυτή την πάθηση, η οποία σύμφωνα με τους γιατρούς επηρεάζει ένα άτομο σε 200.000 και οφείλεται σε γονιδιακό σφάλμα με αποτέλεσμα η αναγέννηση του δέρματος να γίνεται με πολύ αργούς ρυθμούς.

Η μετακίνηση του Jagannath είναι και εκείνη επίπονη και χρειάζεται μπαστούνι. Δυστυχώς ο μικρός θα πρέπει να ζει με αυτό το πρόβλημα για το υπόλοιπο της ζωής του.

Η οικογένεια του αγοριού είναι φτωχή, με τον πατέρα του Jagannath να εργάζεται σε ορυζώνες και δεν μπορεί να καλύψει το κόστος της θεραπείας του μικρού.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.