Η Αίγυπτος καταδικάζει την απόφαση της Τουρκίας για αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη

Συνεδριάζει το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της χώρας υπό τον Πρόεδρο Αλ Σίσι


ΚΟΣΜΟΣ
20:26
02/01/2020
Η Αίγυπτος καταδικάζει την απόφαση της Τουρκίας για αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη
5
loading

Η Αίγυπτος καταδικάζει έντονα την απόφαση της Τουρκίας να επιτρέψει την ανάπτυξη στρατευμάτων στη Λιβύη, με ανακοίνωση που εξέδωσε απόψε το υπουργείο Εξωτερικών από το Κάιρο.

Η αντίδραση της Αιγύπτου είναι έντονη, καθώς δηλώνει ότι «η τουρκική στρατιωτική παρέμβαση στη Λιβύη απειλεί την αραβική εθνική ασφάλεια εν γένει και ειδικότερα την εθνική ασφάλεια της Αιγύπτου, η οποία απαιτεί τη λήψη όλων των μέτρων προστασίας των αραβικών συμφερόντων».

Στην ανακοίνωση του αιγυπτιακού υπουργείου Εξωτερικών που ήδη καταγράφουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, αναφέρεται ότι «η Αίγυπτος τονίζει ότι η έγκριση για την αποστολή τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη θεωρείται καταφανής παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη Λιβύη, ιδιαίτερα του ψηφίσματος 1970 (του 2011), το οποίο επιβάλλει απαγόρευση της στρατιωτικής συνεργασίας με τη Λιβύη».

Το Κάιρο επισημαίνει ότι «τα δύο μνημόνια που υπογράφηκαν πρόσφατα μεταξύ της Τουρκίας και του Φαγέζ Αλ Σάρατζ της Λιβύης παραβίασαν τη συμφωνία του Skhirat του Δεκεμβρίου του 2015». Το υπουργείο Εξωτερικών δηλώνει ότι η Αίγυπτος επαναβεβαιώνει την αραβική θέση που απορρίπτει οποιαδήποτε ξένη παρέμβαση στη Λιβύη, μια θέση που υιοθετήθηκε και από το Συμβούλιο του Αραβικού Συνδέσμου κατά τη σύνοδό του στις 31 Δεκεμβρίου 2019. Παράλληλα, το υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει την άποψη ότι η Τουρκία υποστηρίζει τρομοκρατικές οργανώσεις που μεταφέρονται από τη Συρία στη Λιβύη, και για το λόγο αυτό, είναι αναγκαία η αποκατάσταση του εθνικού κράτους στη Λιβύη και των θεσμών στη χώρα.

Τέλος, η Αίγυπτος, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, δηλώνει ότι οποιαδήποτε τουρκική ανάπτυξη στρατευμάτων στη Λιβύη θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά τη σταθερότητα της περιοχής της Μεσογείου και καλεί τη διεθνή κοινότητα να αντιδράσει.

Σύμφωνα τέλος με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, πραγματοποιεί αυτήν την ώρα συνάντηση με το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Αιγύπτου για να συζητήσει τις τελευταίες εξελίξεις.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Valiente

  Να'σαι Γυπα με έκανες κ γέλασα ετσι όπως τα λες μια ζωή το ίδιο μοτίβο..

 2. avatar Ποιες ξένες δυνάμεις

  Μουγκα όλοι μπροστά στον τρελό σουλτάνο.Με εναν ψυχακια στην Αμερική και έναν συμφεροντολογο στην Ρωσία πού τού πουλάει όπλα και μία Ευρώπη ξεχαρβαλη

 3. avatar Αγωγός χωρίς την

  συμμετοχη της Ιταλίας συμφωνία δεν υπάρχει Μόνο για τα κανάλια πάλι

 4. avatar .Ολοι μαζι

  Και ο ψωριαρης ( Ισλαμοσουλτανος μεγαλος ηγέτης ) μόνος του.

 5. avatar Γύπας

  Πάρτε μας τηλέφωνο αύριο !! Σήμερα δεν μπορούμε . Έχουμε πολλά θέματα !! Έχουμε υπογραφές και δεν έγραφαν και καλά οι πένες με το σήμα της Ελληνικής Δημοκρατίας που είχαμε παραγγείλει στην Κίνα !!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει