Το υπουργικό συμβούλιο στην Κύπρο αποφάσισε να παρατείνει μέχρι τον Δεκέμβριο την παραμονή της φρουράς του τέως προέδρου, Δημήτρη Χριστόφια, που αριθμεί 15 αστυνομικούς, δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Ιωνάς Νικολάου. Ο κ. Νικολάου, με αφορμή σημερινό δημοσίευμα στην εφημερίδα «Πολίτης», διευκρίνισε ότι δεν διατυπώθηκαν νέες απειλές σε βάρος του κ. Χριστόφια.

Η Επιτροπή Ασφάλειας της Αστυνομίας, πρόσθεσε ο κ. Νικολάου, δεν ολοκλήρωσε ακόμη τις έρευνές της για τις απειλές στο παρελθόν και ως εκ τούτου εισηγήθηκε να μην μειωθούν οι αστυνομικοί της φρουράς του τέως προέδρου.

Ο κ. Νικολάου είπε ότι η φρουρά του τέως προέδρου θα πρέπει να μειωθεί ανάλογα με τη φρουρά των πρώην προέδρων Γλαύκου Κληρίδη και Γιώργου Βασιλείου, που είναι τρεις και δύο αστυνομικοί, αντίστοιχα.

Πάντως, δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης» ανέφερε ότι το σπίτι και το εξοχικό του τέως προέδρου της Δημοκρατίας φυλάσσεται επί 24ωρου βάσεως, όπως φυλάσσεται και η οικογένειά του, αφού ο κ. Χριστόφιας δέχθηκε πολλά απειλητικά τηλεφωνήματα, τα οποία διαψεύδει ο κ. Νικολάου.