Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Δυρράχιο, Αλβανία: Τραγωδία στα συντρίμμια που δημιούργησε ο Εγκέλαδος

Η Αλβανία μετρά τις πληγές της, έπειτα από τον φονικό σεισμό των 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ο οποίος σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης (26/11) σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της χώρας, ανάμεσα σε Δυρράχιο και Τίρανα, πιάνοντας τους κατοίκους κυριολεκτικά στον ύπνο.

Ο Εγκέλαδος έδειξε το σκληρό του πρόσωπο στον γειτονικό λαό, που εκτός από τις τεράστιες υλικές ζημιές, μετρά και την απώλεια δεκάδων ανθρώπινων ζωών. Η εικόνα της καταστροφής από ψηλά, είναι ενδεικτική της καταστροφής που σημειώθηκε, ενώ οι γειτονικοί λαοί -όπως και η Ελλάδα- έδειξαν έμπρακτα τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους.

Κινέτα, Ελλάδα: Η φύση έδειξε ξανά… τα δόντια της

Τις πληγές τους μέτρησαν για ακόμη μια φορά οι κάτοικοι της Κινέτας, μετά το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας Γηρυόνης. Αυτοκίνητα… πάρκαραν στα πιο απίθανα σημεία, καθώς παρασύρθηκαν από ορμητικούς χειμάρρους, ενώ σχεδόν τα πάντα «θάφτηκαν» στις λάσπες, όπως σπίτια, επιχειρήσεις και δρόμοι.

Βερολίνο, Γερμανία: Τα τρακτέρ «παρέλυσαν» την πρωτεύουσα

Μια μεγάλη διαδήλωση κατά της δέσμης μέτρων για την αγροτική παραγωγή που παρουσίασε η κυβέρνηση της χώρας πραγματοποίησαν οι Γερμανοί αγρότες, οι οποίοι με τα χιλιάδες τρακτέρ τους που παρέταξαν στην Πύλη του Βραδεμβούργου και σε μια μεγάλη ακτίνα γύρω από αυτήν «παρέλυσαν» το Βερολίνο.

Βρυξέλλες, Βέλγιο: Περπατώντας ανάμεσα σε κόκκινες γόβες

Η Δευτέρα 25 Νοεμβρίου ήταν η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, με σχεδόν όλο τον πλανήτη να συμμετέχει σε αυτήν, με διάφορες δράσεις. Μια από τις πιο πρωτότυπες έγινε στο Βέλγιο, με τις Βρυξέλλες να γεμίζουν κόκκινες γόβες, στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κόσμου πάνω στη σημαντικό αυτό ζήτημα.

Καμπούλ, Αφγανιστάν: Η προσπάθεια να ξαναχτίσει τη ζωή του

Ένας πολίτης της Καμπούλ προσπαθεί να φτιάξει την οροφή του σπιτιού του και μαζί τη ζωή του. Η πρωτεύουσα του Αφγανιστάν -όπως και όλη η χώρα- είναι κατεστραμμένη από τους πολέμους, με τον εξωτερικό παράγοντα να παίζει μεγάλο ρόλο σε αυτό, ωστόσο οι άνθρωποι καλούνται να επιζήσουν και να βελτιώσουν τις συνθήκες στις οποίες ζουν, όπως κάνουν αιώνες τώρα…

Νταραμσάλα, Ινδία: Μόνιμη απειλή για την υγεία η ατμοσφαιρική ρύπανση

Η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι μια από τις μεγάλες απειλές για την υγεία των ανθρώπων της Ινδίας, με την κατάσταση να επιδεινώνεται στα βόρεια της χώρας κατά τους χειμερινούς μήνες, λόγω των πυρκαγιών που βάζουν οι αγρότες της περιοχής, καθώς -όπως αναφέρουν- δεν έχουν άλλη επιλογή για να ετοιμάσουν τα χωράφια τους ενόψει της νέας χρονιάς. Η εικόνα από την Νταραμσάλα είναι ενδεικτική…

Καλιφόρνια, ΗΠΑ: Ο πύρινος εφιάλτης ξαναζωντάνεψε

Χιλιάδες κατοίκους της Καλιφόρνια απειλεί η νέα φωτιά που ξέσπασε αυτήν την εβδομάδα στην περιοχή, κοντά στη Σάντα Μπάρμπαρα, περίπου 100 χιλιόμετρα μακριά από το Λος Άντζελες. Ο πύρινος εφιάλτης είναι μόνιμη απειλή στη σημαντική αυτή για τις ΗΠΑ πολιτεία, με πάνω από 600 πυροσβέστες να συμμετέχουν στις προσπάθειες κατάσβεσης.

Σαντιάγκο, Χιλή: Έχει τη… φλόγα μέσα του -και πίσω του

Οι κινητοποιήσεις κατά της κυβέρνησης στη Χιλή και των μέτρων λιτότητας που θέλησε να προωθήσει, οι οποίες ξεκίνησαν στις 18 Οκτωβρίου, έπειτα από αυξήσεις των τιμών στα εισιτήρια του μετρό, στην πρωτεύουσα Σαντιάγο, συνεχίστηκαν και αυτήν την εβδομάδα.

Για ακόμη μια ακόμη φορά η κατάσταση ξέφυγε, με τις Αρχές να χρησιμοποιούν όλα τα διαθέσιμα μέσα για να σταματήσουν τις διαθέσεις των διαδηλωτών, οι οποίοι μέσα στην «κόλαση» βγάζουν και δημιουργικότητα, όπως ο εικονιζόμενος.

Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία: Οι δρόμοι της πόλης «πλημμύρισαν» από κοκκινόμαυρο ποτάμι

Όποιος αμφισβητεί ότι το ποδόσφαιρο είναι κοινωνικό φαινόμενο και ειδικά στις χώρες με μεγάλη παράδοση σε αυτό, την απάντηση την έδωσαν οι οπαδοί της Φλαμένγκο, οι οποίοι «πλημμύρισαν» τους δρόμους του Ρίο ντε Τζανέιρο, για να πανηγυρίσουν με την ψυχή τους την κατάκτηση του Κόπα Λιμπερταδόρες (του αντίστοιχου Champions League της Λατινικής Αμερικής).

Οι παίκτες του Ζόρζε Ζέσους επικράτησαν στον τελικό της διοργάνωσης με 2-1 της κατόχου, Ρίβερ Πλέιτ, για να επιστρέψουν στην κορυφή έπειτα από 38 χρόνια. Η επιτυχία αυτή προκάλεσε στη βραζιλιάνικη μεγαλούπολη ένα… κοκκινόμαυρο ποτάμι, που δημιούργησαν χιλιάδες οπαδοί του συλλόγου.

Βελιγράδι, Σερβία: Οι Γερμανοί έγιναν… Σέρβοι

Οι Σέρβοι φημίζονται για την ατμόσφαιρα που δημιουργούν στα παιχνίδια των αγαπημένων τους ομάδων, ωστόσο οι Γερμανοί τους πήραν μεγάλο μέρος της δόξας, στο πρόσφατο παιχνίδι για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Champions League, μεταξύ Ερυθρού Αστέρα και Μπάγερν Μονάχου.

Άλλωστε, τους Βαυαρούς οπαδούς τους βοήθησε και η εξέλιξη του αγώνα, με την ομάδα τους να επικρατεί 0-6, με τον Λεβαντόφσκι να κάνει για ακόμη μια φορά… όργια.