Υπέρ της συμφωνίας Ρωσίας-Τουρκίας για την βορειοανατολική Συρία το Ιράν

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν θεωρεί πως έγινε ένα σημαντικό βήμα


ΚΟΣΜΟΣ
18:50
23/10/2019
Υπέρ της συμφωνίας Ρωσίας-Τουρκίας για την βορειοανατολική Συρία το Ιράν
2
loading

Η συμφωνία ανάμεσα στη Ρωσία και την Τουρκία να αναπτύξουν δυνάμεις τους στη βορειοανατολική Συρία ήταν ένα θετικό βήμα προς τη διασφάλιση της σταθερότητας στη χώρα, ανέφερε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν.

«Το Ιράν καλωσορίζει οποιαδήποτε βήματα θα φέρουν την ασφάλεια και την ηρεμία στη Συρία και θα διασφαλίζουν την ακεραιότητα της χώρας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Αμπάς Μουσαβί.

Βάσει της συμφωνίας που επιτεύχθηκε χθες Τρίτη και την οποία τόσο η Μόσχα όσο και η Άγκυρα χαιρέτισαν ως μεγάλο επίτευγμα, συριακές και ρωσικές δυνάμεις θα μετακινηθούν στη βορειοανατολική Συρία προκειμένου να απομακρύνουν μαχητές των κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) και τα όπλα τους από τα σύνορα με την Τουρκία.

«Η συμφωνία ανάμεσα στη Ρωσία και στην Τουρκία είναι ένα θετικό βήμα. Ελπίζουμε αυτή η συμφωνία να απομακρύνει τις ανησυχίες της Τουρκίας και να φέρει ειρήνη και ασφάλεια στη Συρία», είπε ο Μουσαβί.

Στενός σύμμαχος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, το Ιράν προσφέρθηκε να έχει διαμεσολαβητικό ρόλο και να φέρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τους Κούρδους της Συρίας, τη συριακή κυβέρνηση και την Τουρκία προκειμένου να εγκαθιδρυθεί η ασφάλεια κατά μήκος των συνόρων Τουρκίας-Συρίας έπειτα από τη στρατιωτική επιδρομή της Τουρκίας στη βορειοανατολική Συρία που είχε σκοπό να εκδιώξει τις κουρδικές δυνάμεις.

«Το Ιράν τασσόταν πάντα υπέρ των πολιτικών μέσων για την επίλυση των διενέξεων... και η Τεχεράνη είναι ευτυχής να βοηθήσει για συνομιλίες ανάμεσα στη Συρία και στην Τουρκία προκειμένου να καταλήξουν σε μια συμφωνία», είπε ο Μουσαβί.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Μεγάλος ηγέτης ο Ισλαμοσουλτανος

    Αφοπλίζει όλους τους Κούρδους της Συρίας έχει τον απόλυτο έλεγχο ολόκληρης της ζώνης ασφάλειας που ζητούσε απο την αρχή , υποχρεώνει το ξανθό γένος να αποχωρήσει άμεσα από την Συρία με την απειλή της χρήσης των S400 που έχει κατασκευάσει. Και τέλος δίνει διορία στον Ασσαντ να παραδώσει την εξουσία της Δαμασκού στους Ισλαμόσυμμοριτες πρόσφυγες που θα εγκατασταθουν εντός. Τα πήρε όλα , αυτός είναι ηγέτης μακάρι ο Αλλάχ να βοηθήσει να τους έχουμε άλλα 400 χρόνια.

  2. avatar Γ.Στας

    Τώρα εγινε η ΛΕΡΝΑΙΑ ΥΔΡΑ !
    Να δούμε τη στάση της ΗΠΑ τώρα...
    Ο Μακρον θα εξωφρενιαστει..

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει