Άρχισε η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή του διαδόχου της Τερέζα Μέι

Ο νέος αρχηγός των Συντηρητικών θα αναλάβει και την πρωθυπουργία


ΚΟΣΜΟΣ
12:45
13/06/2019
Άρχισε η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή του διαδόχου της Τερέζα Μέι
loading

Η διαδικασία της πρώτης ψηφοφορίας των βουλευτών του Συντηρητικού κόμματος, που καλούνται να επιλέξουν τον διάδοχο της Τερέζα Μέι ανάμεσα στους δέκα υποψήφιους για την ηγεσία του κόμματος, άρχισε σήμερα στη Βρετανία.

Δικαίωμα ψήφου έχει το σύνολο των βουλευτών- 313- και τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν στις 13:00.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να λάβουν τουλάχιστον 17 ψήφους για να συνεχίσουν στον δεύτερο γύρο των ψηφοφοριών, που έχει προγραμματιστεί για τις 18 Ιουνίου. Οι υποψήφιοι που δεν θα συγκεντρώσουν τις 17 ψήφους θα αποκλειστούν, αλλά ακόμη και αν όλοι περάσουν το όριο, αυτός με τον μικρότερο αριθμό ψήφων θα πρέπει και πάλι να εγκαταλείψει τον αγώνα, όπως εξηγεί το ΑΜΠΕ.

Η τρίτη ψηφοφορία έχει οριστεί για τις 19 Ιουνίου, ενώ προβλέπεται τέταρτη και πέμπτη ψηφοφορία στις 20 Ιουνίου, εάν κριθεί απαραίτητο.

Σε σημερινή μέτρηση της ιστοσελίδας ConservativeHome, που διεξάγει τακτικά έρευνες για τις τάσεις ανάμεσα στα μέλη του κόμματος σχετικά με τον ποιον επιθυμούν για επόμενο νέο ηγέτη τους, υπήρξε μία έκπληξη. Αν και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον εξακολουθεί να βρίσκεται κατά πολύ μπροστά στις προτιμήσεις τους (54%), τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει ο υπουργός Διεθνούς Ανάπτυξης Ρόρι Στιούαρτ (αλλά με διαφορά περίπου 40 μονάδων από τον πρώτο), που μέχρι τώρα βρισκόταν στις τελευταίες θέσεις. Ακολουθούν ο πρώην υπουργός για το Brexit Ντομινίκ Ραμπ, ο υπουργός Περιβάλλοντος Μάικλ Γκοβ (ερχόταν δεύτερος στις τελευταίες μετρήσεις), ο υπουργός Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ και ο υπουργός Εσωτερικών Σάζιντ Τζάβιντ.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει