Στα μέτρα για τη μετανάστευση τα λεφτά από την πώληση του προεδρικού αεροσκάφους στο Μεξικό

Με κανονικές πτήσεις μετακινείται ο πρόεδρος της χώρας


ΚΟΣΜΟΣ
9:05
13/06/2019
Στα μέτρα για τη μετανάστευση τα λεφτά από την πώληση του προεδρικού αεροσκάφους στο Μεξικό
loading

Πωλητήριο βάζει στο προεδρικό του αεροσκάφος ο πρόεδρος του Μεξικού Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, προκειμένου να χρησιμοποιήσει τα έσοδα για τη χρηματοδότηση της προσπάθειας αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης.

Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν Μεξικό και ΗΠΑ, καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ απειλούσε με την επιβολή δασμών, με αντάλλαγμα τον περιορισμό της ροής μεταναστών από την Κεντρική Αμερική προς τις ΗΠΑ.

Ο Ομπραδόρ είχε δεσμευτεί στην προεκλογική του εκστρατεία να πουλήσει το προεδρικό αεροπλάνο για να βοηθήσει οικονομικά τις οικονομικά ασθενέστερες κοινότητες.

Το αεροσκάφος Boeing 787 Dreamliner είχε αγοραστεί έναντι 218 εκατομμυρίων δολαρίων και ο πρόεδρος του Μεξικού εκτίμησε πως μπορεί να πωληθεί έναντι 150 εκατομμυρίων δολαρίων.

Είχε δεσμευτεί τότε να ταξιδεύει με τις κανονικές πτήσεις, κάτι που τήρησε μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά του, όπως γράφει το BBC.

Το αεροσκάφος έχει διατεθεί προς πώληση εδώ και μήνες και φυλάσσεται σε ειδικό χώρο στην Καλιφόρνια. Το Μεξικό επιδιώκει επίσης να πουλήσει 60 αεροσκάφη που ανήκουν στην κυβέρνηση και 70 ελικόπτερα.

Όπως δήλωσε ο Ομπραδόρ, τα χρήματα για την ανάπτυξη μελών της συνοριοφυλακής του Μεξικού στο νότιο σύνορό του με τη Γουατεμάλα, για τον περιορισμό της μετανάστευσης, θα προέλθουν από την πώληση του αεροπλάνου της μεξικανικής προεδρίας.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει