Ο ιδρυτής της GroupMe και γενικός διευθυντής της Splice κατάφερε να συγκεντρώσει μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια σε κεφάλαιο για τις επιχειρήσεις του.

Ο λόγος για τον Steve Martocci, που τραβά πλέον όλα τα φλας της επιχειρηματικής διασημότητας, καθώς ξέρει όπως λέει πώς σκέφτονται οι επενδυτές και πώς αποφασίζουν αν θα επενδύσουν ή όχι.

Τι τους νοιάζει; Αν ο επιχειρηματίας πιστεύει πραγματικά στην ιδέα του ή το κάνει απλώς μπας και βγάλει λεφτά. Και το λέει ένας άνθρωπος που ξέρει κάνα-δυο πραγματάκια από χρηματοδότηση και απόσπαση κονδυλίων.

Ο Martocci και ο συνεργάτης του είχαν συγκεντρώσει 11,5 εκατ. δολάρια για την εφαρμογή μηνυμάτων τους GroupMe, πριν την πουλήσουν στο Skype για 85 εκατομμύρια. Μετά ο Martocci έφτιαξε τη Splice, μια πλατφόρμα δημιουργίας μουσικής, που συγκέντρωσε σχετικά πρόσφατα άλλα 57,5 εκατ. δολάρια, ανεβάζοντας το συνολικό ποσό του επενδυτικού κεφαλαίου στα 107 εκατομμύρια.

Άλλα 38 εκατ. δολάρια μάζεψε το 2018 για την εταιρία του με τα ιδιωτικά αεροπλάνα Blade! Και λέει πως το μυστικό για τη χρηματοδοτική επιτυχία είναι να πιστεύεις πραγματικά στην εταιρία σου. Αν πιστεύεις μόνο στο χρήμα, αυτό είναι η συνταγή της αποτυχίας, ισχυρίζεται χαρακτηριστικά.

Αν σε νοιάζει μόνο το παραδάκι, τότε οι επενδυτές θα το μυριστούν, είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Business Insider ο άνθρωπος που τα πάει πολύ καλά με τους επενδυτές και τα venture capitals. Κανείς δεν θα επενδύσει σε σένα αν το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι να πουλήσεις την εταιρία σου, συμβουλεύει κάθε νέο ή επίδοξο επιχειρηματία, «θα το μυριστούν».