Την εκτίμηση του στην Χίλαρι Κλίντον έδειξε ο Αμερικανός πρόεδρος κάνοντας μία εξαίρεση. Ο Μπαράκ Ομπάμα έπλεξε το εγκώμιο της υπουργού Εξωτερικών, η οποία σύντομα θα εγκαταλείψει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, στη διάρκεια της κοινής τηλεοπτικής συνέντευξης Τύπου που έδωσαν για το δίκτυο CBS, παρόλο που ο Αμερικανός πρόεδρος δεν δίνει τηλεοπτικές συνεντεύξεις με κανέναν άλλον παρά μόνο με τη σύζυγό του, Μισέλ.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια την Χίλαρι, η οποία πιστεύω ότι θα παραμείνει ανάμεσα στους καλύτερους υπουργούς Εξωτερικών που είχαμε», δήλωσε ο Ομπάμα. «Είχαμε μια καλή συνεργασία τα τελευταία τέσσερα χρόνια, θα μου λείψει», επισήμανε ο Αμερικανός πρόεδρος, επαναλαμβάνοντας πως θα ήθελε η Χίλαρι Κλίντον να παραμείνει στο πόστο της και την δεύτερη θητεία του.

Η «αποχαιρετιστήρια» συνέντευξη ενισχύει τις εικασίες ότι η Κλίντον θα είναι υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ το 2016. Η πρώην Πρώτη Κυρία ηττήθηκε από τον Μπαράκ Ομπάμα στις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών το 2008 και η επιλογή της για το υπουργείο Εξωτερικών από τον Αμερικανό πρόεδρο προκάλεσε γενική έκπληξη.
 Την Κλίντον διαδέχεται στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ ο γερουσιαστής Τζον Κέρι, τον διορισμό του οποίου αναμένεται να επικυρώσει την Τρίτη η Γερουσία.