Ένας δισεκατομμυριούχος έμπορος διαμαντιών πέθανε από «καρδιακή προσβολή» κατά τη διάρκεια επέμβασης επιμήκυνσης πέους στο Παρίσι.

Ο 65χρονος Ehud Arye Laniado βρισκόταν σε μία ιδιωτική κλινική στη λεωφόρο Champs-Elysees της γαλλικής πρωτεύουσας το Σάββατο όταν προέκυψαν επιπλοκές κατά την επέμβαση που αποδείχτηκαν μοιραίες.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, ο έμπειρος ειδικός των πολύτιμων λίθων υπέστη καρδιακή προσβολή όταν μία ουσία χορηγήθηκε με ένεση στο πέος του.

Η εταιρεία του Laniado, Omega Diamonds, που έχει έδρα στην Αμβέρσα του Βελγίου, επιβεβαίωσε τον θάνατό του.

Στην ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρεται: «Αντίο σε έναν οραματιστή επιχειρηματία. Με βαθύτατη λύπη επιβεβαιώνουμε ότι ο ιδρυτής μας Ehud Arye Laniado έφυγε από τη ζωή».

Φίλος του εκλιπόντα, ο οποίος θέλησε να παραμείνει ανώνυμος, δήλωσε: «Ήταν πάντα επικεντρωμένος στην εμφάνισή του και στο πώς οι άλλοι τον βλέπουν. Τον φωνάζαμε Αργεντίνο επειδή έμοιαζε με χορευτή tango».

Σύμφωνα με τον στενό κύκλο του επιχειρηματία, ο Laniado ξεχνούσε το γεγονός ότι ήταν κοντός μόνο όταν έβαζε τον λογιστή του να του διαβάζει τον τραπεζικό του λογαριασμό, κάτι που έκανε πολλές φορές τη μέρα.

Ο Laniado ήταν ιδιοκτήτης του πιο ακριβού ρετιρέ στο Μονακό, αξίας άνω των 30 εκατ. λιρών, όπως και ενός οικήματος στο χλιδάτο προάστιο τον Λος Άντζελες, Bel Air.

Στην ανακοίνωση της εταιρείας του για τον θάνατό του αναφέρεται επίσης: «Αφού έζησε μία εξαιρετική ζωή, ο Ehud θα μεταφερθεί πίσω στο Ισραήλ ως τελευταίο τόπο ανάπαυσης».

Ο ειδικός των διαμαντιών, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του στην Αφρική περίπου στην ηλικία των 20 ετών, φαίνεται να μην είχε φοιτήσει σε πανεπιστήμιο και η πρώτη του εργασία ήταν μασέρ στο ξενοδοχείο Χίλτον του Τελ Αβίβ.

Το 2015, ο Laniado πούλησε το ακριβότερο διαμάντι στον κόσμο, που ονομάζεται «Μπλε Φεγγάρι της Ιωσηφίνας», σε έναν επιχειρηματία από το Χονγκ Κονγκ καταδικασμένο για κακουργηματική πράξη, έναντι 48,4 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Βελγο-ισραηλινός δισεκατομμυριούχος, του οποίου η ακριβής περιουσία δεν είναι ευρέως γνωστή, είχε προβλήματα με τις Αρχές το 2013 μαζί με τον συνεργάτη του Sylvain Goldberg, όταν και δικάστηκαν για φοροδιαφυγή, σχετικά με την εισαγωγή διαμαντιών από την Ανγκόλα και το Κονγκό.