«Ανέκρινε» πάνω από 200 πλούσιους για να μάθει τη φόρμουλα της επιτυχίας

Πέρασε 5 χρόνια μελετώντας τον πλούτο και τον τρόπο απόκτησής του


ΚΟΣΜΟΣ
9:49
03/03/2019
«Ανέκρινε» πάνω από 200 πλούσιους για να μάθει τη φόρμουλα της επιτυχίας
2
loading

Το βιβλίο «Rich Habits: The Daily Success Habits of Wealthy Individuals» πήρε κάτι περισσότερο από 5 χρόνια για να ολοκληρωθεί, καθώς τόσο χρειάστηκε ο Thomas Corley για να αναλύσει τις συνήθειες των κροίσων.

Τι του έμεινε από όλο αυτό το ταξίδι; Αν πρέπει να κρατήσει ένα μόνο πράγμα, αυτό θα ήταν πως η επιχειρηματικότητα δεν είναι καθόλου αυτό που νομίζουμε. Όπως λέει χαρακτηριστικά, κάποιοι του την περιέγραψαν ακόμα και ως… «εξαιρετικά βαρετή».

Και πώς τα κατάφεραν τότε και έπιασαν την καλή; Γιατί πίστευαν στον εαυτό τους, γιατί ήταν αισιόδοξοι ως άνθρωποι και γιατί αγαπούσαν τελικά τη δουλειά τους.

Ο Corley πέρασε από συνέντευξη 233 πετυχημένους επιχειρηματίες με κριτήριο να βγάζουν τουλάχιστον 160.000 δολάρια τον χρόνο και να έχουν περιουσία πάνω από 3,2 εκατ. δολάρια. Οι 177 μάλιστα εξ αυτών ήταν αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι και δισεκατομμυριούχοι.

«Αυτό που ανακάλυψα στη μελέτη μου των 5 χρόνων είναι πως πολλοί αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι επιχειρηματίες βρήκαν το ταξίδι τους προς την επιτυχία εξαιρετικά βαρετό. Εκεί όπου τίποτα δεν συνέβαινε δηλαδή μέρα με τη μέρα, παρά τις καλύτερες προσπάθειές τους. Για άλλους επιχειρηματίες της έρευνάς μου, το ταξίδι έμοιαζε σαν αργά βήματα μέσα στην κόλαση. Μια κόλαση που έπρεπε να διασχίζουν ένα εμπόδιο τη φορά, μια αποτυχία τη φορά, μια απογοήτευση τη φορά, μια απόρριψη μετά την άλλη».

Ο κόσμος του επιχειρείν δεν είναι έτσι όπως τον φαντάζονται οι περισσότεροι, λέει ο ερευνητής. Τα πρώτα στάδια είναι δύσκολα και σίγουρα όχι για όλους. Και τελικά αυτό που θα γείρει την παλάντζα δεν είναι τα ταλέντα και οι περγαμηνές, δεν είναι το προϊόν και η υπηρεσία, αλλά η… καθαρή τύχη, διατείνεται πάντα ο Corley.

Η συνταγή του πετυχημένου, μας λέει, είναι το γεγονός ότι πιστεύει πως είναι αρκετά καλός στη δουλειά του ή θα γίνει κάποια στιγμή αρκετά καλός. Και παρά τις αποτυχίες και τα εμπόδια, αγαπά τελικά αυτό που κάνει, καθώς είναι η πηγή της καθημερινής του ενέργεια, το μόνο κίνητρο που τον κρατά χαρούμενο στη ζωή.

Την επόμενη φορά που θα συναντήσετε λοιπόν έναν πετυχημένο επιχειρηματία μη ζηλέψετε τα πλούτη του, υποδεικνύει ο συγγραφέας, εντυπωσιαστείτε απλώς από το γεγονός ότι το τόλμησε…

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
 1. avatar ΝΙΚΟΣ ΔΗΜΑΣ

  Τα βιβλία αφορούν δομημένες ,ανταγωνιστικες κοινωνίες ,ελέυθερης οικονομίας με εφαρμοφή κανόνων και νόμων.
  Η Ελλάδα και να διαβάσει αυτά τα βιβλία θα τα βρει άχρηστα ,γιατί απλούστατα ζει στο δικό της μοντέλο "που φταίνε όλοι οι άλλοι γι αυτό που είναι".

 2. avatar Σοσιαλδημοκράτης.

  Tα παιδιά των αυτοδημιούργητων που τα βρήκαν έτοιμα είναι άτομα
  κομπλεξικά με ψυχικά κενά γιατί νομίζουν ότι όλοι τους κοιτάνε
  για την τσέπη τους και όχι για αυτό που είναι. Επίσης έχουν
  την εντύπωση ότι είναι ταγμένοι για να τους υπηρετούν και να τους δίνουν
  όλοι οι άλλοι.Βέβαια τους σκ..μαθαίνουν και οι άλλοι που για να αποκτήσουν
  την εύνοια τους, οι οποίοι τελικά ποτέ λόγω κόμπλεξ δεν πιάνονται
  ''φίλοι'' , δεν τους αφήνουν να πληρώσουν. Δεν καταλαβαίνουν ότι όπως
  τους τα έδωσε ο Θεός τόσο εύκολα μπορεί και να τους τα πάρει, και ότι
  θα πρέπει με ορθολογικές ευεργεσίες να γίνονται άνθρωποι μόνο τότε όταν
  γίνονται συνάνθρωποι. Δεν καταλαβαίνουν ότι εκτελούν μέγιστο κοινωνικό
  έργο που απαιτεί όχι μόνο κενή τρυφή αλλά παραγωγή ήθους.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει