Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά περισσότερα από 100.000 τουβλάκια Lego έχουν μετατρέψει το σπίτι ενός αγοριού στην Τουρκία σε χώρο που φιλοξενεί διάφορες κατασκευές: από σκάφος εξερεύνησης βαθέων υδάτων μέχρι ανεμογεννήτριες και άρματα μάχης. Ο λόγος για τον Εφέ Μπιλγκιλί, που «ξεδίπλωσε» την αγάπη του για τις κατασκευές στη νηπιακή ηλικία, όταν ήταν μόλις δύο ετών και από τότε δεν σταμάτησε να δημιουργεί με τα τουβλάκια lego ό,τι μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους και ό,τι κέντριζε το ενδιαφέρον του.

Ο εντεκάχρονος που ζει στην κεντρική Τουρκία, στην επαρχία Εσκί Σεχίρ, χρησιμοποιεί αποθήκη του σπιτιού ως εργαστήριο Lego, καθώς τα χιλιάδες τουβλάκια δεν μπορούσαν να χωρέσουν στο δωμάτιο του, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Ο νεαρός αξιοποιεί την τεχνολογία και το διαδίκτυο για να «μοιραστεί» τις δημιουργίες του και ήδη, περισσότερα από 70 βίντεο με το ψευδώνυμο «Lord of Lego» στο κανάλι του στο YouTube και στο Instagram έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον χρηστών από διάφορες χώρες. Το οπτικοακουστικό υλικό του εντεκάχρονου δίνει «τροφή» για σκέψη σε συνομήλικούς του για το πώς απλά… υλικά όπως τα τουβλάκια Lego, μπορούν να αποτελέσουν στέρεη βάση για την πραγματοποίηση …ονείρων.

Στα βίντεο, ο 11χρονος εξηγεί τη διαδικασία συναρμολόγησης διαφορετικών κατασκευών και, όπως δηλώνει, όλες είναι εξίσου ενδιαφέρουσες. «Οι φίλοι μου έμειναν έκπληκτοι όταν είδαν τη συλλογή μου και οι δασκάλες μου επίσης. Δεν είναι παιχνίδι για μένα αλλά ένα χόμπι» τόνισε ο Εφε, προσθέτοντας ότι θα ήθελε να εργαστεί στην εταιρεία Lego ως σχεδιαστής.

Ο πατέρας του εντεκάχρονου, Φιράτ, δήλωσε ότι ο Εφέ μπορεί να δημιουργήσει μια κατασκευή με 3.000 τουβλάκια μέσα σε μία ημέρα και η μητέρα του πρόσθεσε ότι πολλές φορές εκθέτει τα «αριστουργήματα» από τουβλάκια Lego σε γυάλινη βιτρίνα στο σπίτι τους.