Περίπου 2.000 άνθρωποι ζήτησαν την απομάκρυνση από την εξουσία του Ιορδανού βασιλιά Αμπντάλα Β’ σε μια συγκέντρωση στο κέντρο του Αμάν σήμερα, κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας λόγω της αύξησης των τιμών των καυσίμων.

«Πέσε Αμπντάλα, πέσε», φώναζαν διαδηλωτές, την ώρα που αστυνομικοί, ορισμένοι εξ αυτών με ειδικές στολές και εξοπλισμό καταστολής ταραχών, παρακολουθούσαν από απόσταση το πλήθος, κοντά στο τέμενος Χουσέινι.

Οι συγκεντρωμένοι φώναξαν επίσης το σύνθημα «ο λαός θέλει την πτώση του καθεστώτος», το σύνθημα που χαρακτήρισε τις εξεγέρσεις της λεγόμενης Αραβικής Άνοιξης, που συντάραξαν τη Μέση Ανατολή και οδήγησαν στην ανατροπή των ηγετών της Τυνησίας, της Αιγύπτου, της Λιβύης και της Υεμένης.

«Ντροπή. Ντροπή. Οι τιμές αυξάνονται κι ο Αμπντάλα παίζει τζόγο», φώναζαν οι διαδηλωτές αναφερόμενοι στον 50χρονο μονάρχη ο οποίος κυβερνά από το 1999.

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα, η μεγαλύτερη παράταξη της αντιπολίτευσης, κάλεσε το λαό να βγει στους δρόμους, αλλά ηγετικά στελέχη της παράταξης επέλεξαν να μην λάβουν μέρος στην πορεία.