Στο θεματικό πάρκο-θέρετρο Elephant Safari Park Lodge που βρίσκεται στην περιοχή Taro στο Μπαλί της Ινδονησίας οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να περάσουν τις διακοπές τους παρέα με… 30 ελέφαντες Σουμάτρας, που κινδυνεύουν με εξαφάνιση.

Οι ελέφαντες διασώθηκαν και πλέον ζουν στην 8 στρεμμάτων έκταση του πάρκου.

Κυκλοφορούν ελεύθερα σε όλους τους χώρους, ενώ λειτουργούν και ως «ταξί» για τους επισκέπτες, οι οποίοι μπορούν να τους παρακολουθούν από μακριά, από την άνεση των πολυτελέστατων δωματίων τους ή από απόσταση αναπνοής στην με σχήμα ελέφαντα πισίνα του πάρκου.

Μπορούν ακόμη να ζήσουν την εμπειρία φροντίδας ενός ζώου όπως οι συγκεκριμένοι ελέφαντες πλένοντάς τους!
Οι υπεύθυνοι του πάρκου διοργανώνουν ακόμη πεζοπορίες στο κοντινό δάσος, ενώ υπάρχουν τρεις παραστάσεις-επιδείξεις καθημερινά με ελέφαντες.

Στο χώρο του πάρκου υπάρχει ακόμη βοτανικός κήπος, με μια λίμνη όπου ζουν γιγαντιαία ψάρια από τη Νότια Αμερική (Arapaima Gigas).

Φυσικά, διαθέτει χώρο για σπα και θεραπείες ομορφιάς προσώπου και σώματος ενώ οι πιο δραστήριοι επισκέπτες μπορούν ακόμη να κάνουν ράφτινγκ, καγιάκ, ποδηλασία και πεζοπορία για να γνωρίσουν τις ομορφιές του νησιού.
Οι δύο βραδιές για δύο άτομα κοστίζουν από 560-1.000 ευρώ.

Μερικές πληροφορίες για τους ελέφαντες Σουμάτρας
Έχουν εκδιωχθεί από το φυσικό τους περιβάλλον εξαιτίας της ανθρώπινης δραστηριότητας και είναι ένα από τα τρία υποείδη του ασιατικού ελέφαντα.

Τα τελευταία 75 χρόνια ο πληθυσμός τους σε άγρια κατάσταση έχει μειωθεί κατά 80%, ενώ τα τελευταία 25 χρόνια έχει καταστραφεί το 69% του φυσικού τους περιβάλλοντος.

Το ύψος τους μπορεί να φτάσει τα 3 μέτρα και το βάρος τους τους 4 τόνους.