Μοναδικό θέαμα προσέφερε σε όσους βρέθηκαν κοντά στη θάλασσα, ανοιχτά της Κερύνειας, ένας εντυπωσιακός υδροστρόβιλος, που έκανε όλους να σηκώσουν τα κινητά τους για να τον καταγράψουν.

Τα προβλήματα στην Κύπρο από την κακοκαιρία είναι αρκετά, κυρίως στο οδικό δίκτυο σύμφωνα με το sigmalive.com.

Στην Πάφο η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε έξι κλήσεις που αφορούσαν πλημμυρισμένα υποστατικά στην Χλώρακα και στα Κονιά, πλημμυρισμένο δρόμο επί της οδού Αίαντα στην Πάφο, ενώ στην Πόλη Χρυσοχούς υποχώρησε γκρεμός κοντά στον κύριο δρόμο της Ακουρδάλειας. Επίσης μπαλκόνι σπιτιού πλημμύρισε και όχημα ακινητοποιήθηκε λόγω των συσσωρευμένων νερών σε δρόμο, με αποτέλεσμα να κληθεί η πυροσβεστική για την μετακίνηση του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας ο δρόμος Κελοκεδάρων – Αμαργέτης – Νατάς είναι αδιάβατος λόγω υπερχείλισης του ξερού ποταμού κοντά στο γεφύρι του Ζυριπιλή. Λόγω υπερχείλισης έχει κλείσει το Γεφύρι του Τζιελεφού, έδαφος Αγίου Νικολάου, στην επαρχία Πάφου.

Αδιάβατος έχει καταστεί επίσης και ο δρόμος προς την κοινότητα των Κουκλιών προς το μνημείο του Ευάγγελου Φλωράκη και των υπολοίπων επιβαινόντων στο ελικόπτερο της ΕΦ λόγω υπερχείλισης του ποταμού Διαρίζου.

Επίσης αδιάβατος έχει καταστεί και ο δρόμος Αγίου Νικολάου προς τον εκδρομικό χώρο της Πέρα Βάσας, λόγω συσσώρευσης μεγάλων ποσοτήτων νερού.

Στις ορεινές περιοχές, λόγω χιονόπτωσης, οι δρόμοι Καρβουνά – Τροόδους, Πλατρών – Τροόδους και Τροοδιτίσης – Προδρόμου – Τροόδους είναι κλειστοί για όλα τα οχήματα.

Το χαμηλό βαρομετρικό που επηρέασε την Κύπρο εξασθένησε χθες αργά το βράδυ, ενώ νέο χαμηλό βαρομετρικό αναμένεται να επηρεάσει εκ νέου την περιοχή σήμερα το βράδυ.

Συγκεκριμένα, σήμερα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και το απόγευμα πιθανό να πέσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά και τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ για να καταστούν σταδιακά ισχυροί 5 και παροδικά στα προσήνεμα παράλια, μέχρι πολύ ισχυροί 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη αλλά σταδιακά στα προσήνεμα θα καταστεί μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά πιθανό να πέσει και χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί, ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί 5 με 6 και μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα παράλια, μέχρι σφοδροί 7 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα παράλια και στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά πιθανό να σχηματιστεί παγετός.