Το διάστημα που ο Στιβ Τζομπς, κρατούσε τα ηνία της Apple, τα προϊόντα της εταιρείας κινούνταν στην αιχμή της τεχνολογίας, είχαν ιδιαίτερο σχεδιασμό και διέφεραν από τα ομοειδή που ανταγωνίζονταν.

Ανάλογη άποψη είχε, όπως φαίνεται, και για τις δικές του αγορές. Αυτό αποδεικνύει η τελευταία κατασκευή που παρήγγειλε αλλά δεν πρόλαβε να δει να ολοκληρώνεται. Ο λόγος για ένα γιοτ μήκους 80 μέτρων!

Ο ίδιος είχε εργαστεί σ το σχεδιασμό του πλωτού θαύματος της τεχνολογίας, που ολοκληρώθηκε το μήνα αυτό από μια ολλανδική ναυπηγική εταιρεία.

Το γιοτ είναι κατασκευασμένο από ελαφρύ αλουμίνιο, ενώ ο Τζομπς είχε προσλάβει τον αρχιμηχανικό των Apple stores προκειμένου να βοηθήσει στο σχεδιασμό ενός ειδικού γυαλιού που θα τοποθετούνταν στα μεγάλα παράθυρα 3 μέτρων. Μεταξύ του εξοπλισμού περιλαμβάνεται ένας υπολογιστής iMac με οθόνη 27 ιντσών.

Το όνομα του σκάφους είναι «Αφροδίτη» και το κόστος του δεν έχει γίνει γνωστό προς το παρόν. Η οικογένεια του Στιβ Τζομπς, που απεβίωσε ένα χρόνο πριν, δώρισε από ένα custom iPod Shuffle mp3 player με ένα μήνυμα ευχαριστίας, σε όσους εργάστηκαν για την κατασκευή του πλωτού-θαύματος.

Ολλανδικό blog τεχνολογίας, εξασφάλισε φωτογραφικό υλικό και βίντεο από την «Αφροδίτη» πριν την επίσημη παρουσιάσή του…