Φόρο τιμής στα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου απέτισε σήμερα ο αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα σε μία τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Πεντάγωνο.

Ο ίδιος δήλωσε αναφερόμενος στις οικογένειες των θυμάτων, ότι «όσα χρόνια κι αν περάσουν, όσες φορές κι αν βρεθούμε στον ιερό αυτό τόπο, να το ξέρετε, δεν θα είστε ποτέ μόνοι» και πρόσθεσε «μέσω της θυσίας τους μας βοήθησαν να κάνουμε τις ΗΠΑ αυτό που είναι σήμερα. Οι ΗΠΑ βγήκαν ακόμη πιο δυνατές».

Ο κόσμος άλλαξε γιατί σχεδόν 3.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις επιθέσεις στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου στη Νέα Υόρκη, το Πεντάγωνο και την Πενσιλβάνια, σημείωσε ο Ομπάμα, ενώ αναφέρθηκε και στη δολοφονία του ηγέτη της αλ Κάιντα Οσάμα μπιν Λάντεν.

«Οι περισσότεροι δεν είχαν ακούσει ποτέ το όνομα αλ Κάιντα. Κι όμως χάρη στη θυσία τους ενωθήκαμε και επιφέραμε ένα καταστροφικό πλήγμα στην οργάνωση που έφερε το κακό στο έδαφός μας», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Ο Οσάμα μπιν Λάντεν δεν θα μας απειλήσει πλέον ποτέ ξανά» σημείωσε ο Ομπάμα και διαβεβαίωσε ότι «η χώρα μας είναι πιο ασφαλής».

Ακόμα, ο Μπαράκ Ομπάμα ανέφερε ότι «όταν γραφτούν τα βιβλία της ιστορίας, αυτό που θα απομείνει από την 11η Σεπτεμβρίου δεν θα είναι ούτε το μίσος ούτε οι διχόνοιες, αλλά ένας κόσμος πιο ασφαλής, μια χώρα πιο δυνατή και άνθρωποι πιο ενωμένοι από πριν».

Σημειώνεται ότι, λίγο πριν μεταβεί στο Πεντάγωνο, ο Ομπάμα μαζί με τη σύζυγό του Μισέλ τήρησε ενός λεπτού σιγή στον κήπο του Λευκού Οίκου στις 08:46 τοπική ώρα, ακριβώς τη στιγμή που το πρώτο αεροπλάνο έπληξε στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001 το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου.