Μαθηματική ιδιοφυΐα ετών… 12!

Ο πιο μικρός φοιτητής της Μεγάλης Βρετανίας


ΚΟΣΜΟΣ
22:11
11/09/2012
Μαθηματική ιδιοφυΐα ετών… 12!
2
loading

Σε ηλικία 12 ετών ο Xavier Gordon-Brown θεωρείται διάνοια στα μαθηματικά και είναι ο πιο μικρός φοιτητής σε βρετανικό πανεπιστήμιο!

Παρότι είναι ακόμη μικρός για να έχει λογαριασμό στο Facebook και οι γονείς του τού επιτρέπουν να χρησιμοποιεί κινητό τηλέφωνο, μόνο σε περίπτωση ανάγκης, ο μικρός μαθητής μόλις ξεκίνησε τις σπουδές του στα μαθηματικά στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Μελετά ήδη περίπλοκες έννοιες όπως οι αφηρημένες δομές, ο διανυσματικός λογισμός και η νευτώνεια μηχανική όταν δεν είναι στο σχολείο, ή παίζει μουσική (κλαρινέτο, πιάνο και βιολί), ή μαθαίνει τρεις ξένες γλώσσες, ή παίζει μπάλα με τους φίλους του.

Ο Xavier που έκλεισε τα δώδεκα τον περασμένο μήνα ήξερε ήδη προπαίδεια από τεσσάρων ετών ενώ μπορούσε να κάνει πράξεις με διψήφιους αριθμούς προτού πάει για πρώτη φορά σχολείο.

Ακόμη όμως κι όταν βρίσκεται στην αίθουσα διδασκαλίας του Ανοικτού Πανεπιστημίου με τους συμφοιτητές του, οι οποίοι έχουν τα διπλάσιά του χρόνια, εκείνος νιώθει πολύ άνετα και μάλιστα είναι και ο καλύτερος στην τάξη του.

«Όταν βρίσκεται ανάμεσα σε συνομηλίκους του είναι μια χαρά, αλλά όταν πρόκειται για μαθηματικά έχει ανάγκη να είναι ανάμεσα σε ανθρώπους που είναι στο ίδιο επίπεδο με εκείνον. Πηγαίνει στο πανεπιστήμιο δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα και συνοδεύεται πάντα από έναν ενήλικα. Όταν πηγαίνω εγώ μαζί του δεν καταλαβαίνω λέξη απ’ όσα διδάσκονται εκεί. Αλλά ο Xavier δε μένει πίσω. Είναι ο καλύτερος της τάξης του και τα πηγαίνει καλά με όλους» είπε η μητέρα του.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar shellocker

    Αν ψαξουμε προσεκτικοτερα το οικογενειακο-φιλικο περιβαλλον του μικρου, ειμαι σιγουρος οτι καπου θα βρουμε ενα συμμαθητη με ονομα Μαγκνιτο! Καταπληκτικος ο μικρος !

  2. avatar AntonisZou

    Ελπίζω τουλάχιστον να είναι ευτυχισμένο το παιδι και να περνάει καλα. Μπορεί να είναι πανέξυπνος αλλα δεν παύει να είναι παιδι.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει