Αποδοχή και σεβασμό για τις οικογένειες «ουράνιο τόξο» ζητεί το Συμβούλιο της Ευρώπης

Καλεί τα κράτη να ευθυγραμμιστούν με τη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων


ΚΟΣΜΟΣ
1:29
12/10/2018
Αποδοχή και σεβασμό για τις οικογένειες «ουράνιο τόξο» ζητεί το Συμβούλιο της Ευρώπης
8
loading

Ψήφισμα βασισμένο σε έκθεση του Σουηδού Τ. Γκούναρσον εγκρίνει η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, με το οποίο ζητεί την εξάλειψη όλων των αδικαιολόγητων διακρίσεων που βιώνουν παιδιά και ενήλικες στον τομέα της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής με βάση το σεξουαλικό προσανατολισμό.

Με το ψήφισμα αυτό, η Συνέλευση δηλώνει ότι τα νομικά συστήματα πρέπει να αναγνωρίζουν την πραγματικότητα ότι τα ζευγάρια του ιδίου φύλου και οι οικογένειες «ουράνιο τόξο», δηλαδή ομογονεϊκές οικογένειες, υπήρχαν ανέκαθεν σε όλη την Ευρώπη και είχαν και έχουν τις ίδιες ανάγκες με οποιαδήποτε άλλη οικογένεια.

Το κείμενο υπογραμμίζει ότι τα κράτη πρέπει να ευθυγραμμίσουν τους νόμους και τα συντάγματά τους με τη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, διασφαλίζοντας ότι τα ζευγάρια του ιδίου φύλου θα έχουν ένα «ειδικό νομικό πλαίσιο που προβλέπει την αναγνώριση και προστασία της ένωσής τους», τα ίδια δικαιώματα κληρονομιάς, σύνταξης και περίθαλψης χηρείας.

Τα ζευγάρια του ίδιου φύλου θα πρέπει επίσης να έχουν πρόσβαση χωρίς διακρίσεις στα δικαιώματα σχετικά με τη διαμονή, την ιθαγένεια, την επανένωση των οικογενειών, την ιατρική περίθαλψη, την περιουσία και την κληρονομιά. Οι γονείς και τα παιδιά στις ομογονεϊκές οικογένειες θα πρέπει να έχουν πρόσβαση στα δικαιώματα χωρίς διακρίσεις, όσον αφορά τη γονική μέριμνα, την υιοθεσία, την αναγνώριση των παιδιών και την ιατρική υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.

Τα πιστοποιητικά γέννησης θα πρέπει να αντικατοπτρίζουν τη σωστή ταυτότητα φύλου των γονέων των τρανσέξουαλ, ενώ τα άτομα που χρησιμοποιούν νόμιμους δείκτες φύλου, εκτός από τους άνδρες ή τις γυναίκες, θα πρέπει να μπορούν να αναγνωρίζουν τις συντροφικές σχέσεις τους και τις σχέσεις τους με τα παιδιά, χωρίς διακρίσεις.

Τέλος, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η ΚΣΣΕ παροτρύνει τα κράτη μέλη να εργαστούν εντατικά για την καταπολέμηση των προκαταλήψεων σε θέματα σεξουαλικού προσανατολισμού ή ταυτότητας φύλου και ζητούν «αποδοχή και σεβασμό» για τις οικογένειες «ουράνιο τόξο» στις κοινωνίες μας.

H Αννέτα Καββαδία, εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, υπογράμμισε ότι η πολιτική ομάδα της Αριστεράς τάσσεται υπέρ πολιτικών που θα φέρουν τις οικογένειες «ουράνιο τόξο» και τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια στο φως, αναγνωρίζοντάς τους εφ' όλης της ύλης μέρος της κοινωνίας, μέσα από την αναγνώριση των δικαιωμάτων φορολογίας, κληρονομιάς, διαζυγίου και διατροφής, όπως ισχύουν για όλα τα άλλα ζευγάρια.«Με αυτό τον τρόπο, οι άνθρωποι αυτοί και τα δικαιώματά τους γίνονται σεβαστά από το κράτος, και κατά συνέπεια θα κερδίσουν σεβασμό, υπερηφάνεια και ισότητα εντός της κοινωνίας».

Πρόσθεσε επίσης πως στο πλαίσιο αυτό, πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη σε πολλά κράτη μέλη, όπως άλλωστε και στην Ελλάδα, καθώς η γονική μέριμνα παραμένει πρόκληση για τα ζευγάρια ΛΟΑΤΙ, όπως και τα ΛΑΟΤΙ ζευγάρια προσφύγων θα πρέπει να απολαμβάνουν τα ίδια προνόμια με όλα τα υπόλοιπα ζευγάρια. «Σύνθετα ζητήματα καθίστανται ακόμη πιο δύσκολα σε περιόδους κρίσης, όμως οι κρατικοί νόμοι και οι κυβερνήσεις πρέπει να οδηγήσουν τις κοινότητες στην ανοχή και την πρόοδο» συμπλήρωσε. Ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας αναφέρθηκε στις προσπάθειες του ελληνικού κράτους και της τωρινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να προωθήσει τα κοινωνικά και οικογενειακά δικαιώματα των ΛΟΑΤI ανθρώπων με την επικαιροποίηση της νομοθεσίας για την εισαγωγή του Σύμφωνου Συμβίωσης μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

8
σχόλια
 1. avatar φανατικος ναζι

  ειστε φασιστες που θελετε να σας σεβομαστε και να μη σας προσβαλουμε.

 2. avatar 3344

  Οικογένειες «ουράνιο τόξο», δηλαδή ομογονεϊκές οικογένειες, δεν υπάρχουν! Οικογένεια είναι μαμά, μπαμπάς, παιδιά! Όλα τα άλλα που πάτε να μας πασάρετε ειναι παρέες!

 3. avatar Βεελζεβουλίνι

  Αυτό λέγεται βίαιος προσηλυτισμός στην ομοφυλοφιλική τους θρησκεία. Όσοι "πιστοί", δικαίωμα/πρόβλημά τους, αλλά δεν μπορούν να επιβάλλουν με το ζόρι την αντίληψή τους στους πάντες και να τους βρίζουν, αν δεν ακολουθούν. Τι δεν μπορούν δηλαδή, το κάνουν ήδη και από καιρό.
  Είμαι άθεος για αυτό δεν αποδέχομαι να με βάζουν με το ζόρι να προσκυνώ πράγματα που δεν πιστεύω!

 4. avatar Ευακι

  Δικαίωμα τους είναι μέσα στα σπίτια τους το τι θα κάνουν, και όχι δημοσίως. ΤΑ ΜΜΕ έχετε μεγάλη κάψα να περνάτε ότι μνμ θέλετε επειδή μπορείτε; όσο και να παλεύετε η φύση ειναι μια και δεν αλλάζει. Η μόνη περίπτωση που κατανοώ και δέχομαι είναι για όσους γεννήθηκαν με όντως ορμονική ανισορροπια για τους υπόλοιπους που είναι κομπλέ με τις ορμόνες τους και απλά από ψυχολογικα επέλεξαν τι θα είναι δεν το δέχομαι. Οπότε σπίτια τους ας κάνουν και οργια. Σε δημόσιο χώρο θα πρέπει να σέβονται.

 5. avatar dk.

  FAKE NEW ! FAKE NEW ! FAKE NEW ! - για να ισχύει το ψήφισμα πρέπει να εγκρίνουν ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΜΕΛΗ, ενώ δεν το έγκρινε Πολωνία. Επειδή ζήτησε να προσθέτουν κα διακρίσεις σε βάρος χριστιανών και εβραίων (δηλαδή θρισκευτικές), η οποίες είναι σε πολλές περιπτώσεις γεγονός στην σημερινή Ευρώπη, ακόμα και μέχρι θανάτου (υπάρχουν αποδεδειγμένες περιπτώσεις). Και μερικά άλλα κράτη δεν δέχτηκαν το "χριστιανών". Και δεν το μεταδίδετε ? Άρα μεταδίδετε (μάλλον επαναλαμβάνετε από διεθνές ευρω- πρακτορεία) ένα FAKE. Και με διάκριση κατά της ακόμα και επίσημης αλήθειας.

 6. avatar Κ.ο

  Αυτό λέγεται ανωμαλία και δεν θα περάσει στην Ελληνική κοινωνία όσο και να προσπαθείτε.

 7. avatar ταδε εφη ΔΙΟΓΕΝΗΣ Λυτταιος

  ''Στον αφρο'' να μη βγαινουν,
  ''πρωτη μουρη'' να μην το παιζουν,
  ''το αλκοολικι'' τους να μην επιδεικνυουν,
  και ας απολαμβανουν και αυτοι τα νενομισμενα δικαιωματα των ελευθερων πολιτων.

 8. avatar Επίσης, θα πρέπει

  επιτέλους να αναγνωρίζονται τα παραπάνω δικαιώματα και σε πολυγαμικες οικογένειες και σε αιμομικτικες σχεσεις. Γιατί όχι; Με την υποβοηθούμενη γενετική και το δικαίωμα όλων σε αυτήν ( πληρωμένα έξοδα από το κράτος) παύει το αρχαϊκό επιχείρημα ότι οι απόγονοι αιμομικτικων σχέσεων ίσως φέρουν γενετικές ασθένειες. Όλες οι παλαιομοδιτικες απαγορεύσεις πηγάζουν από θρησκευτικές προκαταλήψεις της Βίβλου. Επιτέλους ζούμε στην μοντέρνα εποχή και βρήκαμε τον σωστό ηθικό δρόμο της ισονομίας και ισοπολιτείας. Μην είμαστε ρατσιστές και κολλημένοι ρε μάγκες μου

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει