Οι εικόνες μπορούν να χαρακτηριστούν συγκλονιστικές όχι για τη βία που περιέχουν, αλλά για την παντελή έλλειψη σεβασμού σε ένα ολόκληρο επάγγελμα.

Υπάλληλοι της δημόσιας καθαριότητας δηλαδή να δέχονται φραστικές και σωματικές επιθέσεις από εξοργισμένους οδηγούς και κατοίκους κατά την αποκομιδή των σκουπιδιών!

Οι εικόνες από κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια αμφιβολίας για το τι ακριβώς περνάνε οι υπάλληλοι που μαζεύουν τα απορρίμματα των πόλεων.

Η Αγγλία εγκαινίασε πρόσφατα την εκστρατεία ευαισθητοποίησης του κοινού «Respect Campaign» προσπαθώντας να περιορίσει τα τραγικά περιστατικά φραστικής και σωματικής κακοποίησης των υπαλλήλων καθαριότητας, καθώς η βία και η επικίνδυνη οδήγηση θέτει σε κίνδυνο τις ζωές όλων.

Ο Oliver Sherratt του δημοτικού συμβουλίου της πόλης Ντάραμ δήλωσε σχετικά: «Η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών μας ξέρει πως οι υπάλληλοι της αποκομιδής σκουπιδιών έχουν μια απαιτητική δουλειά, δουλεύοντας σε κάθε καιρική συνθήκη και παρέχοντας πολύτιμες υπηρεσίες. Και όπως κι εγώ, είναι σοκαρισμένοι και αποτροπιασμένοι από τις επιθέσεις που δέχονται».

Ο δήμος του Ντάραμ εφοδίασε μάλιστα τα σκουπιδιάρικα με κάμερες ασφαλείας για να δείξει το τρομακτικό μέγεθος του προβλήματος. Μόνο στο Ντάραμ καταγράφηκαν 24 τέτοια περιστατικά βίας πέρυσι…