Σε ποινές κάθειρξης από δικαστήριο του Μονάχου καταδικάστηκαν σήμερα δύο νεαροί. Είχαν ξυλοκοπήσει μέχρι θανάτου έναν 50χρονο όταν εκείνος υπερασπίστηκε εφήβους τους οποίους οι δράστες εκβίαζαν.

Ο βασικός κατηγορούμενος, ο 19χρονος Μάρκους Σίλερ, κρίθηκε ένοχος για φόνο και καταδικάστηκε σε κάθειρξη εννέα ετών και δέκα μηνών, ενώ ο 18χρονος Σεμπάστιαν Λάιμπινγκερ, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 7 ετών για πρόκληση τραυμάτων που επέφεραν το θάνατο.

Η υπεράσπιση είχε ζητήσει μια ποινή πολύ μικρότερη των 7 ετών για τον πρώτο κατηγορούμενο και τριάμισι χρόνια για τον δεύτερο, βασιζόμενη στο γεγονός αφενός ότι το θύμα είχε χτυπήσει πρώτο τους νεαρούς αφετέρου ότι υπέφερε από καρδιακή δυσπλασία που εξηγεί την θανατηφόρα καρδιακή προσβολή που υπέστη.

Το περιστατικό συνέβη πριν ένα χρόνο, όταν  ο Ντόμινικ Μπρούνερ, διευθυντής επιχείρησης, ταξίδευε με ένα περιφερειακό τρένο (S-Bahn) σε προάστιο του Μονάχου. Τότε είχε υπερασπιστεί τέσσερις εφήβους, ηλικίας 13 ως 15 ετών, από τους οποίους οι Μάρκους Σίλερ και Σεμπάστιαν Λάιμπινγκερ προσπαθούσαν να αποσπάσουν εκβιαστικά χρήματα.

Οι δύο κατηγορούμενοι παραδέχθηκαν στη διάρκεια της δίκης τους ότι είχαν πιει και είχαν καπνίσει ναρκωτικά.

Αφού επενέβη και τηλεφώνησε στην αστυνομία από το κινητό του, ο Ντόμινικ Μπρούνερ κάλεσε τους εφήβους να κατέβουν μαζί του από το τρένο. Κατά τη διάρκεια του διαπληκτισμού που ακολούθησε, ο Μπρούνερ δέχθηκε περισσότερα από 40 χτυπήματα με γροθιές και κλωτσιές.

Ο θάνατος αυτού του «ήρωα» είχε προβληθεί από τον γερμανικό Τύπο το Σεπτέμβριο του 2009 και στον Ντομινίκ Μπρούνερ απονεμήθηκε μετά θάνατον ο σταυρός της αξίας από τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Χορστ Κέλερ.