Η πρώτη εφημερίδα που σπάει το αίτημα των δικηγόρων της βασιλικής οικογένειας να μην δημοσιευθούν οι επίμαχες γυμνές φωτογραφίες σε σουίτα στο Λας Βέγκας του πρίγκιπα Χάρι γίνεται σήμερα η Sun, που δημοσιεύει τα «αποκαλυπτήρια».

Την Πέμπτη οι εφημερίδες στη Βρετανία δεν δημοσίευσαν τις εικόνες του γυμνού εγγονού της βασίλισσας Ελισάβετ, δίπλα σε μια επίσης γυμνή άγνωστη γυναίκα κατά τη διάρκεια των πριγκιπικών διακοπών στο Λας Βέγκας, μετά από δικαστικό αίτημα του Παλατιού, που ζήτησε σεβασμό της ιδιωτικής ζωής του Χάρι.

Όμως, σχεδόν η μισή πρώτη σελίδα της εφημερίδας Sun παρουσιάζει την Παρασκευή μια φωτογραφία του γυμνού πρίγκιπα να καλύπτει με τα χέρια του τα επίμαχα σημεία του σώματός του και πίσω του στο δωμάτιο του ξενοδοχείου στο Λας Βέγκας να είναι μια γυμνή γυναίκα.

Όπως αναφέρει η Sun, που είναι μέρος του βρετανικού βραχίονα της αυτοκρατορίας των ΜΜΕ του Ρούμπερτ Μέρντοχ, εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο είχαν ήδη δει τις εικόνες και οι αναγνώστες της είχαν το δικαίωμα να τις δουν επίσης.

Ο αρχισυντάκτης της Sun Ντέιβιντ Ντίνσμορ δήλωσε σε βίντεο στην ιστοσελίδα της εφημερίδας, ότι η απόφαση για τη δημοσίευση δεν ήταν εύκολη, αλλά το θέμα αφορά «την ελευθερία του Τύπου».

«Πρόκειται για μια γελοία κατάσταση όπου την φωτογραφία μπορούν να τη δουν εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο μέσω ίντερνετ, αλλά δεν μπορούν να τη δουν στην πιο δημοφιλή εφημερίδα της Βρετανίας, την οποία διαβάζουν οκτώ εκατομμύρια άνθρωποι κάθε μέρα », δήλωσε ο Ντίνσμορ.

Δύο φωτογραφίες του γυμνού πρίγκιπα, ο οποίος έχει τη φήμη playboy, δημοσιεύθηκαν για πρώτη φορά στην ιστοσελίδα TMZ.