Εκτός ελέγχου παραμένει η μεγάλη πυρκαγιά που απειλεί το φυσικό δρυμό του όρους Τέιντε, στο αρχιπέλαγος των Κανάριων Νησιών, η οποία έχει κάνει στάχτη μέχρι τώρα 30.000 στρέμματα δάσους.

Περίπου 800 πυροσβέστες μάχονται με τις φλόγες, το δυνατό άνεμο και τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην περιοχή. Ο δρυμός αυτός, στο νησί της Τενερίφης, έχει ανακηρυχθεί από την Unesco μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς.

Η πυρκαγιά εκτείνεται σε δύο μέτωπα και οι άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας προσπαθούν να αποφύγουν την επέκτασή της προς τις κατοικημένες περιοχές αλλά και προς μια ζώνη με χαράδρες, όπου λόγω του δύσβατου εδάφους και της πυκνής βλάστησης θα ήταν αδύνατον να την ελέγξουν.

Στην επιχείρηση της κατάσβεσης συμμετέχουν επίσης πέντε ελικόπτερα και τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Σε άλλο νησί των Καναρίων, την Λα Πάλμα, περίπου 300 πυροσβέστες υποστηριζόμενοι από τέσσερα ελικόπτερα προσπαθούν να σβήσουν μια πυρκαγιά που έχει κάψει μέχρι τώρα 5.000 στρέμματα. Οι αρχές αναγκάστηκαν να απομακρύνουν από τις εστίες τους 160 άτομα, για λόγους ασφαλείας.

Στη νότια Ιταλία, πυρκαγιά εκδηλώθηκε σήμερα στο εθνικό πάρκο Πολίνο και οι φλόγες πλησιάζουν ένα λόφο κατάφυτο από τα περίφημα λευκόδερμα πεύκα, σύμφωνα με το πρακτορείο Ansa.

Ο διευθυντής του πάρκου Ντομένικο Παπατέρα έχει θέσει όλες τις υπηρεσίες σε συναγερμό καθώς μεγάλη έκταση, περίπου 60.000 στρέμματα, είχε παραδοθεί στις φλόγες και το 2007. Οι αρχές πιστεύουν ότι και τώρα, όπως και τότε, η φωτιά οφείλεται σε εμπρησμό, αφού ξεκίνησε από πέντε διαφορετικά σημεία ταυτόχρονα.

Νέες πυρκαγιές εκδηλώθηκαν και στη Σαρδηνία, λίγες ημέρες αφοτού 800 τουρίστες και κάτοικοι στα βορειοανατολικά του νησιού αναγκάστηκαν να φύγουν από τα ξενοδοχεία και τα σπίτια τους για να γλιτώσουν από τις φλόγες. Από τη φωτιά απειλούνται μερικά σπίτια και ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο στα δυτικά του Κάλιαρι, της πρωτεύουσας του νησιού.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.