Μόνο 57 από τα 103 παιδιά μεταναστών κάτω των 5 ετών επανενώθηκαν με τις οικογένειές τους

Τι απαντά ο Λευκός Οίκος για όλες τις υπόλοιπες ιστορίες και οι συγκλονιστικές ιστορίες που αποκαλύπτονται


ΚΟΣΜΟΣ
4:23
13/07/2018
Μόνο 57 από τα 103 παιδιά μεταναστών κάτω των 5 ετών επανενώθηκαν με τις οικογένειές τους
2
loading

Οι αμερικανικές αρχές επανένωσαν με τους γονείς τους 57 παιδιά ηλικίας κάτω των 5 ετών, εφαρμόζοντας απόφαση των δικαστικών αρχών να επανασυνδέσουν τις οικογένειες που είχαν χωριστεί όταν πέρασαν παράνομα τα σύνορα. Ωστόσο, στην περίπτωση άλλων 46 παιδιών κρίθηκε ότι δεν ήταν δυνατόν να εφαρμοστεί η δικαστική απόφαση, για διάφορους λόγους, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Η αμερικανική κυβέρνηση επικρίθηκε σφοδρότατα, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, για την πολιτική της «μηδενικής ανοχής» απέναντι στους παράτυπους μετανάστες και τον χωρισμό των παιδιών από τους γονείς τους που συλλαμβάνονταν στα σύνορα. Εδώ και αρκετές εβδομάδες, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεχόταν πιέσεις για να επανενώσει 2-3.000 παιδιά που είχαν χωριστεί από τις οικογένειές τους.

Δικαστήριο είχε διατάξει τις αρχές να επανενώσουν όλα τα νήπια κάτω των 5 ετών με τους γονείς τους μέχρι τις 10 Ιουλίου, άλλος δικαστής όμως στη συνέχεια έδωσε μικρή παράταση στη διορία αυτή.

Από τα 103 παιδιά που εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία, μόνο τα 57 ξαναβρέθηκαν σήμερα το πρωί με τους συγγενείς τους, σύμφωνα με την καταμέτρηση που έκαναν τα υπουργεία Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS) και Υγείας (HHS). Για τα υπόλοιπα 46 αυτό δεν ήταν εφικτό, για πολλούς διαφορετικούς λόγους: για παράδειγμα, έντεκα ενήλικοι κηδεμόνες τους έχουν βαρύ ποινικό μητρώο, έχουν για παράδειγμα καταδικαστεί για ανθρωποκτονίες, για κακοποίηση παιδιού, για διακίνηση ναρκωτικών ή για ενδοοικογενειακή βία. Άλλοι επτά ενήλικοι δεν είναι γονείς των παιδιών ενώ 12 γονείς έχουν ήδη απελαθεί από τις ΗΠΑ.

Ένα παιδί κρατείται εδώ και πάνω από έναν χρόνο επειδή δεν στάθηκε δυνατόν να εντοπιστούν οι γονείς του. Ο γονιός ενός άλλου πάσχει από μεταδοτική ασθένεια ενώ ένα τρίτο παιδί είχε κακοποιηθεί από συγγενή του.

Οι αμερικανικές αρχές ανέφεραν ότι αναζητούν τους κατάλληλους κηδεμόνες για τα παιδιά που παραμένουν «κρατούμενα».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar John From NY

    Συγχαρητήρια στον πατριώτη Τραμπ που δεν εφαρμόζει τις αποφάσεις των κέντρων αποφάσεων.

    1. avatar τριαλαρο

      συγχαρητήρια λεω εγώ στον τραμπ που θα βάλει παιδιά να περάσουν από το σύστημα αναδοχων οικογενειών και υιοθεσίας της Αμερικής, που απ'οσο ακούω πρέπει να το λέει το άστρο σου για να μην καταλήξεις χειρότερα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει