Λέμε συχνά πως ο αθλητισμός αφορά την άμιλλα και όχι τον ανταγωνισμό και η 17χρονη Meghan Vogel από το Οχάιο το απέδειξε. Τράβηξε πάνω της την προσοχή όχι επειδή νίκησε στην κούρσα αλλά επειδή βοήθησε μία άλλη δρομέα που κατέρρεε λίγο πριν τη γραμμή του τερματισμού.

Η 17χρονη βρισκόταν στην τελευταία θέση διανύοντας την απόσταση των 3.200 μέτρων ως τον τερματισμό. Κάποια στιγμή βρέθηκε δίπλα στην Arden McMath, από «αντίπαλό» σχολείο, η οποία κατέρρεε. Αντί να την αφήσει πίσω της για να αποφύγει την τελευταία θέση στην κατάταξη, η Vogel στήριξε την «αντίπαλό» της περνώντας το χέρι της πάνω από τον ώμο της και την βοήθησε να διανύσει τα τελευταία τριάντα μέτρα.

Μάλιστα, την έσπρωξε να περάσει τη γραμμή του τερματισμού πριν την περάσει η ίδια.

«Πίστευα απλά πως έκαναν το σωστό και νομίζω κι άλλοι το ίδιο θα είχαν κάνει», είπε η 17χρονη. Η McMath είχε την αντίθετη άποψη: «Δεν πιστεύω πως θα το είχε κάνει ο καθένας. Δεν πίστευα αυτό που έκανε, ειδικά όταν με έσπρωξε μπροστά της. Είμαι ευγνώμων», είπε.

Η Vogel είχε κερδίσει την πρωτιά, λίγο νωρίτερα, στα 1.600 μέτρα και, όπως είπε, ένιωθε συναισθηματικά φορτισμένη και κουρασμένη όταν άρχισε να τρέχει στη μεγαλύτερη διαδρομή.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο